Donald Trump a spus despre Theresa May că este „slabă” și a numit-o pe Angela Merkel „stupidă” într-o serie de apeluri telefonice pierdute, potrivit reporterului veteran Carl Bernstein.

Donald Trump le consideră pe Theresa May „slabă”, iar pe Angela Merkel „stupidă

Jurnalistul care a dezvăluit scandalul Watergate a declarat că președintele SUA a fost mult mai prietenos cu Vladimir Putin, vorbindu-i pe tonul pe care îl folosesc „doi tipi la saună”.

Se spune că Trump este atât de nepregătit pentru apelurile cu liderii mondiali. Încât a fost „depășit de adversari” și „ostil pentru aliații tradiționali”. Din această cauză mai mulți oficiali americani l-au considerat un pericol pentru securitatea națională. Potrivit declarațiilor făcute Bernstein pentru CNN.

Sursele susțin că președintele american s-a lăudat constant la Mohammed bin Salman din Arabia Saudită și Kim Jong Un din Coreea de Nord despre propria sa avere și „geniu”. În timp ce vorbea cu Putin, președintele s-a lăudat cu succesul său „fără precedent” în construirea economiei SUA. Și a criticat „imbecilitățile” și „slăbiciunile” care au servit înaintea lui – în special pe Barack Obama.

Atacurile cele mai crude au fost făcute contra liderilor mondiali de sex feminin

Surse au spus că toate aceste apeluri clasificate au fost înregistrate de profesioniști, împreună cu texte computerizate generate de voce. Potrivit lui Bernstein, cele mai crude atacuri ale lui Donald Trump au fost făcute contra liderilor mondiali de sex feminin. Conversațiile sale cu Theresa May între 2016 și 2019 au fost descrise drept „umilitoare și bullying. Se spune că președintele american a atacat-o pe doamna May. El a catalogat-o ca fiind slabă. Numind-o „o prostă” în abordarea sa privind Brexit-ul, NATO și imigrația în timpul apelurilor telefonice organizate între 2016 și 2019.

 O sursă a adăugat: „A fost agitat de ceva cu Theresa May, apoi s-ar fi înțeles cu ea la apelul telefonic. Este aceeași interacțiune în fiecare setare – coronavirus sau Brexit – fără a fi aplicat niciun filtru.

„Se spune că ar fi sunat „ nervos” în timp ce a fost la telefon cu Trump, dar cancelarul german Angela Merkel a rămas„ imună”de orice a fost aruncat în  ea. Președintele a numit-o „stupidă” și a acuzat-o că este „în buzunarul rușilor”. Într-o serie de apeluri telefonice „aproape sadice”, susține raportul lui Bernstein.

O sursă i-a spus: „Unele dintre lucrurile pe care le-a spus Angelei Merkel sunt doar de necrezut … El este cel mai dur cu cei cu care se arată ca fiind slăbi și mai slab cu cei cu care ar trebui să fie dur.”

Sursele îl compară pe Donald Trump ,,un jucător ocazional”

De asemenea,  sursele l-au comparat Putin cu un „maestru de șah”. Și pe Donald Trump cu un „jucător ocazional de damă” care „stă acolo și crede că se poate construi suficient de mult ca un om de afaceri și un tip dur” pentru a câștiga respectul liderului rus. Asistenții de securitate națională au declarat că au fost lăsați „mască” de unele dintre apelurile lor. În care Trump a evitat probleme bilaterale importante între cele două țări. Inclusiv drepturile omului și un acord de control al armelor.

De asemenea, se spune că Donald Trump a fost „agresiv  și disperat” în mod regulat  cu o serie de alți lideri mondiali. Inclusiv cu Scott Morrison, primul ministru din Australia, Emmanuel Macron din Franța și Justin Trudeau din Canada.

Sursă: Metro.uk.com