Reclamă
Reclamă

Doi soți britanici, Liz Murphy și David Murphy, și-au vândut casa din Manchester și, cu banii obținuți, au cumpărat un sat întreg în Franța. Aceștia au declarat că sunt extrem de mulțumiți de noua lor viață și nu ar reveni pentru nimic în lume în Marea Britanie.

Liz, în vârstă de 47 de ani, și David, în vârstă de 55 de ani, au achiziționat Lac De Maison, un mic sat istoric din regiunea Poitou-Charentes, situată în sud-vestul Franței, în ianuarie 2021. După ce au vândut casa lor din Manchester pentru aproximativ 470.000 de euro, au reușit să cumpere șase case vechi de 400 de ani, două hambare și circa 2 hectare de teren.

Sătucul părăsit a fost transformat într-o afacere prosperă, iar cele trei case de vacanță renovate până acum sunt aproape complet rezervate pentru vara anului 2024. Cei doi au subliniat faptul că nu au niciun gând să revină în țara lor natală.

Reclamă

Înainte de această mutare, Liz și David lucrau la radio în Marea Britanie și au menționat că au acum un „sentiment încântător” deoarece nu mai depind de un angajator, lucrând pentru ei înșiși. Costurile crescute din Marea Britanie au fost un factor decisiv în relocarea lor, aceștia afirmând că acasă nu ar fi putut să aibă stilul de viață dorit.

Liz a declarat pentru The Independent: „Am fost foarte ocupați, suntem aproape plini în această vară și chiar și în extrasezon am avut oaspeți în majoritatea weekendurilor. Renovările sunt încă în curs, dar sunt în mare parte finalizate. Suntem în al patrulea an aici și ne-am obișnuit cu întreținerea și am învățat cum să eficientizăm munca. Ne-a plăcut Regatul Unit, dar nu regretăm că ne-am mutat aici și nu avem planuri să ne mutăm înapoi. Este frumos pentru că ne controlăm un pic mai mult propriul destin”.

David a adăugat: „Avem mai multă stabilitate acum, în Franța”.

Visul soților de a trăi în Franța a devenit realitate în 2020, când au avut un concediu prelungit din cauza pandemiei. În acea perioadă au descoperit satul de vânzare și au decis să vândă casa din Manchester pentru a-l cumpăra. Astfel, în decembrie 2020, s-au mutat în Franța împreună cu cei doi copii și părinții lui Liz.

„Amândoi lucram toată ziua, iar copiii erau singuri după școală. Abia când a venit pandemia și am intrat în concediu ne-am dat seama că viața trecea pe lângă noi. Nu petrecusem mult timp cu copiii și am decis că trebuie să facem ceva pentru a ne schimba viața. De ani de zile discutam despre mutarea în Franța și am zis atunci că a venit momentul”, a mai spus Liz.

De când s-au mutat în Franța, calitatea vieții lor a crescut semnificativ. Petrec mult timp împreună, iar deși prețurile fluctuează și aici, se bucură de mai multă stabilitate, conform celor declarate de cei doi soți.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro