Șoferii vitezomani vor fi aspru pedepsiți.

Guvernul va modifica legislația, astfel încât conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație să plătească scump. Cei care nu vor ține cont de prevederile legale vor rămâne fără mașini. Statul le va confisca autoturismele și le va scoate la vânzare. 

Nu, nu se întâmplă în România, ci în Austria, însă ar putea fi un model extraordinar și pentru țara noastră. Ținând cont că în România se produc cele mai multe decese cauzate în accidentele rutiere, o lege aspră ar fi potrivită pentru ca șoferii să fie mai responsabili. 

Schimbări radicale în Austria: Ce pățesc șoferii vitezomani

În Austria, de exemplu, Guvernul a găsit o metodă dură pentru a-i pedepsi pe șoferii vitezomani. Politicienii vor să modifice legislația în vigoare, astfel încât să se alinieze țărilor învecinate, precum Germania sau Elveția. Și în aceste țări legea rutieră este extrem de dură. 

Oamenii legii din această țară se plâng că încearcă de ani de zile să oprească cursele ilegale din municipiile lor. De asemenea, o problemă reală o reprezintă și șoferii vitezomani. În acest context, politicienii s-au gândit să le sară în ajutor polițiștilor.  

Dezastru total pentru acești șoferi care nu respectă legea: Mașinile vor fi confiscate pe loc și scoase la licitație

Ministrul austriac al Transporturilor, Leonore Gewessler, a declarat că vitezele despre care este vorba nimeni nu poate ține controlul asupra mașinii. În acel moment, autoturismul este o armă ce nu poate fi controlată și devine un pericol la adresa oamenilor nevinovați. 

Statul le va confisca mașinile acestor șoferi

Așadar, în acest context, orice șofer care va fi prins conducând un autoturism cu o viteză de 60 km/h peste limita legală va rămâne fără mașină. Statul îi va confisca pe loc autoturismul timp de două săptămâni. 

În cazul în care în localități viteza va fi cu peste 80 km/h peste limita legală, iar în afara localităților cu 90 km/h, statul va confisca definitiv autoturismul. Ulterior, mașina va fi vândută la licitație. 

„Cel care nu mai are o mașină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte țări, fiindcă lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a adăugat Gewessler.  

Conform acesteia, măsurile sunt dure pentru șoferi, însă sunt necesare pentru siguranța cetățenilor.