Mare atenție, români! Judecătorii Instanței Supreme au luat o decizie de ultimă oră! Nu mai scapă nimeni.  

Conducătorii auto trebuie să fie extrem de atenți atunci când conduc pe șoselele din România. Magistrații Instanței Supreme au luat o decizie de ultimă oră, iar mulți șoferi au fost deja pedepsiți. Iată cum poți ajunge la închisoare dacă ești oprit în trafic.

Este vorba despre conducătorii auto care au permis provizoriu eliberat în Marea Britanie. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că documentul respectiv nu echivalează cu un permis de conducere valabil la noi în țară. În acest context, șoferii care vor prezenta polițiștilor un astfel de document ar putea fi pedepsiți dur.  

Închisoare pentru șoferii din România

Dacă polițiștii vor prinde șoferii cu un permis provizoriu eliberat în Marea Britanie, aceștia îi vor acuza de conducere fără un permis valabil. În acest context, șoferii riscă să ajungă la închisoare cuprinsă între 6 luni și trei ani. Primii șoferii au fost deja sancționați pentru această încălcare a legii.  

Ultima oră! S-a dat lege: Închisoare pentru șoferii din România. Gestul pentru care vor fi pedepsiți dur
Sursa: Social media

Este cazul unui șofer prins de polițiștii din Sibiu cu un astfel de permis de conducere. El a fost oprit de oamenii legii pe raza localității Scoreiu, județul Sibiu. Conducătorul auto le-a prezentat oamenilor legii un permis provizoriu eliberat în Londra în urmă cu 10 ani.  

În acest context, autoritățile au decis că permisul provizoriu pe care l-a prezentat șoferul nu este valabil și la noi în țară, ci doar în Regatul Unit al Marii Britanii.  

Permisele provizorii din Marea Britanie nu sunt valabile în România

Șoferul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Fiindcă nu s-a putut abține, bărbatul a insistat și le-a prezentat oamenilor legii un permis fals eliberat în Portugalia. Astfel, pe lângă dosarul penal privind permisul provizoriu, bărbatul s-a ales și cu o infracțiune de uz în fals la dosar. 

Legea rutieră va deveni din ce în ce mai dură la noi în țară, începând cu anul 2023. Șoferii trebuie să cunoască noul Cod Rutier, pentru a nu se trezi cu permisul suspendat, cu talonul mașinii reținut sau chiar cu o condamnare la închisoare. 

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.