Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, este candidatul ideal al socialilor-democrați pentru funcția de președinte al României, la alegerile din 2024. 

În anul 2024 în România se vor organiza alegerile prezidențiale. Atunci, țara noastră va avea un nou președinte, fiindcă mandatul lui Klaus Iohannis se va încheia. Cel mai vehiculat nume de posibil înlocuitor al lui Iohannis este cel al numărului 2 în NATO, Mircea Geoană.  

În ultimele luni, social-democrații au lăsat să se înțeleagă că Mircea Geoană, care a fost o lungă perioadă de timp membru al PSD, va candida din partea lor la alegerile prezidențiale. În prezent, se pare că oficialul se confruntă cu o boală gravă de sănătate: cancer limfatic. Starea de sănătate pe care o are s-a putut observa și pe fizicul politicianului. Cu toate acestea, nici Mircea Geoană, dar nici social-democrații, nu au vorbit public despre această situație.  

Detalii mai puțin știute despre secretarul adjunct al NATO

Reamintim că  Geoană a fost angajat timp de patru luni în anul 2019, în Ministerul Afacerilor Externe. Pe atunci, premier al României era Viorica Dăncilă, iar Guvernul era format din PSD și ALDE. Cu o lună înainte de a prelua funcția de secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană și-a dat demisia din MAE.  

Detalii neștiute despre Mircea Geoană! Ce avere are secretarul adjunct al NATO

Ultima sa declarație de avere a fost postată în anul 2019 , atunci când a fost angajat al MAE, însă cele mai multe detalii despre oficial se regăsesc într-o declarație veche de avere, publicată în anul 2010.  

Ce venituri a încasat Mircea Geoană în 2018

Potrivit documentului citat mai sus, Mircea Geoană a scris că soția sa deține un teren intravilan în Corbeanca, cu o suprafață totală de 1.000 mp, cumpărat în anul 2001. De asemenea, politicianul ar mai fi deținut și o cotă parte de ½ dintr-un apartament cu o suprafață de 98 mp, moștenit în anul 1988, de la o rudă de gradul I. În declarația de avere completată în 2010 scria că politicianul nu deține nicio mașină. 

CITEȘTE ȘI: Informații personale despre Mircea Geoană! Cum arată și cu ce se ocupă copiii politicianului

Totuși, pe vremea în care a fost ambasador la MAE, Geoană a completat o declarație de avere în care a dat detalii despre veniturile pe care le-a avut. Conform documentului, în anul 2018, bărbatul a încasat venituri totale de 324.000 de lei, adică 5.600 de euro pe lună, în calitate de președinte al Institutului Aspen România. 

De asemenea, tot în 2018, Mircea Geoană a deschis o firmă de consultanță denumită MG International Strategic Consulting Group SRL. Compania de consultanță a înregistrat în anul 2018 un profit net de 247.000 de lei și o cifră de afaceri de 396.000 lei.  

Inițial, firma era controlată de Mircea Geoană, cu 60% din capital, iar soția și băiatul politicianului având câte 20%. Potrivit termene.ro, în anul 2019, Mircea Geoană a ieșit din firmă și a cedat părțile soției și fiului său. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.