Reclamă
Reclamă

Nici nu a trecut bine vacanța de iarnă că elevii și bugetarii se bucură din nou de relaxare. Asta pentru că urmează 4 zile libere. Respectiv, weekendul care urmează plus zilele de 23,24, libere legale. Dacă vrei să te bucuri de această perioadă cu un  buget limitat ai câteva variante chiar în România.

Deși se spune că prețurile de la noi sunt mult mai mari decât cele din alte state, totuși, găsești și destinații accesibile.

Destinații ieftine din România: Viscri/Mesendorf/Criț

Dacă vrei să evadezi din agitația cotidiană și să te bucuri de o oază de liniște, cele trei destinații sunt ceea ce cauți. Satele Viscri, Mesendorf și Criț fac parte din comuna Bunești din județul Brașov. În ultimii ani au cunoscut o ascensiune în ceea privește turismul. Cei mai mulți dintre turiști poposesc aici pentru o experiență autentică. Cele trei sate au un aer aparte, mai ales datorită ansamblului caselor cu specific săsesc.

Pentru doar câțiva zeci de lei pe noapte te poți caza într-o astfel de locuință. De altfel, te poți bucura de ospitalitatea gazdelor, dar și de bucate alese. Prețurile de cazare pornesc în zonă de la 90 de lei pe noapte.

Reclamă

Suceava

Drumul din Capitală până în județul Suceava poate fi cu siguranță obositor dacă este făcut cu mașina. Totuși, o astfel de excursie merită din plin efortul. Dacă optezi pentru a vizita Bucovina, poposește întâi la Suceava. În mod cert, 4 zile îți vor fi suficiente să îți dorești să revii. Dacă ajungi în această zona a Bucovinei poți începe periplul cu Cetățile Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. Ambele atrag turiști din toate colțurile lumii.

De asemenea poți evada câteva ore în stațiunea balneară Vatra Dornei. Cazarea este puțin mai scumpă aici decât în Suceava. Poți găsi însă unități de cazare unde ai accesul liber la piscină la prețuri accesibile.

O atracție absolut deosebită mai ales pentru copii este Mocănița Huțulca.  Călătoria cu mocănița va fi în mod cert de neuitat pentru oricine.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro