Reclamă
Reclamă

Un juriu din Los Angeles i-a acordat despăgubiri de 900 de milioane de dolari unei femei care l-a acuzat de agresiune sexuală pe un miliardar, Alkiviades „Alki” David, moștenitorul unui lanț de fabrici de îmbuteliere a unui brand cunoscut de răcoritoare.

Femeia, cunoscută sub numele de Jane Doe în timpul procesului, a susținut că a fost hărțuită și violată timp de trei ani, din 2016 până în 2019. „Este revoltător. A violat-o pe clienta mea în timp ce era judecat într-un alt caz”, a declarat avocatul ei, Gary Dordick, potrivit Los Angeles Times.

Avocații lui Alkiviades David nu au făcut niciun comentariu.

Reclamă

Despăgubirea stabilită de juriu, despre care firma lui Dordick a spus că este considerată „una dintre cele mai mari într-un caz de agresiune sexuală”, este doar cea mai recentă pierdere suferită de David. Până acum, el a fost obligat să plătească aproximativ 70 de milioane de dolari în daune pentru multiple cazuri de agresiune sexuală.

Alkiviades David, pe lângă moștenirea sa în industria băuturilor răcoritoare, mai deține în SUA o companie care creează holograme ale vedetelor moarte și numeroase servicii de streaming.

Jane Doe, un model în vârstă de aproximativ 30 de ani, a lucrat la una din companiile lui David. Ea a mărturisit că atitudinea acestuia în birou a fost îngrijorătoare încă din momentul în care s-a angajat. O altă colegă i-a spus că David a sărutat-o cu forța. În 2016, Jane Doe a afirmat că David a încercat să o sărute în timpul unei călătorii de afaceri pe insula lui privată din Grecia, dar ea l-a refuzat și el și-a cerut scuze.

Femeia a fost concediată câteva luni mai târziu și nu a mai vorbit cu David până în 2018, potrivit plângerii. Ulterior, David i-a oferit un loc de muncă ca ambasador al unui brand de produse pe bază de CBD pe care îl deținea.

După ce a acceptat jobul, David a invitat-o în camera lui de hotel, unde i-a cerut să testeze un produs cu CBD. Ea a început să se simtă amețită, moment în care David a abuzat-o sexual.

În plângere se mai menționează că în aprilie 2019, David a violat-o într-o anexă, în timpul unei întâlniri de afaceri.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro