Cătălin Scărlătescu a petrecut o viață de om în bucătărie. De-a lungul timpului, acesta a pregătit sute de preparate, care mai de care mai sofisticat. Deși, de obicei, se recomandă ca „niciodată să nu spui niciodată”, Scărlătescu deja știe care preparat nu se va ma regăsi pe lista sa.

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați Chefi de la noi din țară. Pe lângă fapul că face artă în farfurie, acesta este și foarte cameleonic din punct de vedere culinar. Aproape că nu este preparat pe care Scărlătescu să nu-l fi încercat în cariera sa. Toate îi ies de minune, însă unul singur i-a creat repulsie.

Surprinzător sau nu, deși este un mare iubitor de dulce, se pare că tocmai deserturile îi dau bătăi de cap. Mai exact, clătitele. Chef-ul s-a jurat că nu va mai găti în viața lui clătite. Motivul este unul cât se poate de simplu. La un un moment dat a gătit atât de multe, încât a decis că acela este singura dat în care se va mai apropia de un astfel de preparat.

Desertul pe care Cătălin Scărlătescu nu îl va mai găti niciodată. „Traumă a fost pentru mine” social media

Lucram undeva într-o locație pe malul mării și era un chef bucătar care avea o fată foarte frumoasă. Și am făcut eu pe dracu-n patru așa și am intrat pe sub pielea ei. La un moment dat, a venit tatăl ei și a zis: <<Te dau afară!>> Și i-am zis: <<Te rog eu frumos, nu mă da afară!>>. Mi-a spus că dacă vreau să rămân la muncă trebuie să fac 10.000 de clătite.

M-am ars pe mâini. Am făcut 10.000 de clătite. Mi-a luat o zi și jumătate. La 14 tigăi am muncit. Erau niște munți de clătite. Traumă a fost pentru mine. Aia a fost trauma maximă a vieții mele. De atunci eu n-am mai făcut clătite. Nu că mi-ar fi plăcut înainte să le mănânc”, a declarat Cătălin Scălătescu.

Cătălin Scărlătescu, proprietar de restaurant

Recent, juratul de la „Chefi la cuțite” și-a deschis propriul său restaurant. Aceasta a fost una dintre marile lui dorințe și a luptat până s-a transformat în realitate. Cheful a declarat că restaurantul lui va fi total diferit față de cele existente, deja, pe piață și s-a ținut de cuvânt.

Pe lângă preparatele exclusiviste, un alt aspect care a atras atenția tuturor a fost modul în care acesta se poartă cu angajații. Scărlătescu are un set de reguli foarte bine stabilite pentru echipa sa, iar cei din subordine trebuie să le respecte. Ba mai mult, cine este muncitor și este pe placul lui, nu va primi salriu, ci o parte din acțiunile restaurantului „X Chef”.