Fiul lui Cristian Piedone, Vlad, a anunțat că a luat o decizie neașteptată, după ce părintele său a ajuns la închisoare, în dosarul Colectiv. Tânărul de 32 de ani a decis să candideze la Primăria Sectorului 5, pentru a putea duce proiectele tatălui său mai departe. Iată declarațiile lui Vlad Piedone! 

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis condamnarea definitivă a lui Cristian Piedone, fostul primar al Sectorului 4, la patru ani și 8 luni de închisoare, în dosarul Colectiv. Patronii clubului au primit între 6 și 11 ani.

Fiul lui Piedone vrea să candideze la primăria Sectorului 5

După pronunțarea sentinței, fostul edil s-a predat Poliției și a fost dus ulterior la Penitenciarul Rahova. Acolo îl așteptau câțiva susținători, care l-au aplaudat.

În plus, după ce a ajuns la pușcărie, postul său de la primăria Sectorului 5 a rămas vacant. În consecință, fiul său a anunțat că-și va depune candidatura. Anul trecut, Vlad Popescu a fost ales deputat de Suceava la alegerile parlamentare.

„Tatăl meu este nevinovat. Dumnezeu este sus, îi va face dreptate. Odată și odată, tot va ieși adevărul la iveală”, a declarat Vlad Popescu, potrivit Adevărul.

„Ne-a spus (n.r. Cristian Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5.Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui mai departe”, a transmis Vlad Popescu, duminică, într-o intervenție la un post de știri.

foto: arhivă personală

Conform deciziei definitive a Curții de Apel București, primăria Sector 4, ISUBIF, patronii clubului Colectiv și pirotehniștii care au montat artificiile trebuie să plătească 36 de milioane de euro daune morale și materiale victimelor.

Piedone a semnat actele pentru funcționarea clubului Colectiv

În noaptea de 30 octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv din Capitală a avut loc un incendiu puternic. Flăcările s-au declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity. Din păcate, 64 de persoane și-au pierdut viața și alte 180 au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că au fost stabilite sau respectate normele de siguranță.

În momentul incendiului, Cristian Piedone era primar la Sectorul 4 și a fost cel care semnat documentele pentru funcționarea clubului.

„Am să încep prin a vă spune ultimul cuvânt în față domnului judecător. Dacă copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv și s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a întâmplat și ai mei copii erau morți, astăzi, eu, în față dumneavoastră, spuneam în continuare că sunt nevinovat pe legile pe care le-am respectat! Sunt tată, sunt bunic, știu ce înseamnă! Văd!

Nu sunt lipsit de realitate! Știu ce înseamnă! Ce-i mai cumplit pe lume decât să-ți pierzi copilul? N-aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie în această tragedie! Nu vreau să-mi demonstrez nevinovăția, ci realitatea, adevărul să iasă la suprafață! Pentru că, dacă o secundă eu m-aș simți vinovat, să știți, doamna Denise, am puterea, și nu numai în față dumneavoastră, în față națiunii, să zic că am greșit!”, spunea Piedone, în emisiunea lui Denise Rifai.