Reprezentanții bisericii au câteva reguli stricte în ceea ce privește intrarea în lăcașul de cult precum și comportamentul adecvat. Există un motiv foarte bun pentru care nu ar trebui să faci glume sau să râzi în momentul intrării în biserică.
Preoții au consimțit că toți creștinii ce intră în lăcașul sfânt să cunoască regulile la care se supun. În timpul slujbelor, ei au un cod de etichetă care trebuie respectat tot timpul pentru a nu-i tulbura pe ceilalți și a-l bucura pe necuratul Călugărul Nicodim a publicat o broșură în care a scris ce se face sau ce nu se face într-o biserică și a evidențiat că nu este voie să râzi sau să vorbești.
„Vorbirea, glumele şi râsul în biserică sunt păcate contra Sfântului Duh, adică contra puterii dumnezeieşti, căci prin acestea se dispreţuieşte sfinţenia bisericii şi se dă prilej de sminteală publicului.Ba, ceva mai mult, aceste urâciuni au devenit astăzi un obicei nedespărţit de biserică şi de credincioşii săi. ”, se arată în broșura scrisă.
Sursa foto: Social media
Călugărul Nicodim: „Mai adăugă păcate peste păcatele cu care au venit”
Acesta amintește de cuvintele lui Iisus Hristos cu privire la templul de rugăciune. Călugărul compară vorbirea și glumele făcute în biserică cu râsul în momentul înmormântării.
Călugărul Nicodim Măndiță a spus că oamenii merg la biserică pentru a-și curăța păcatele și a fi mai aproape de Dumnezeu. Cei care merg în lăcașul sfânt și ajung să râdă sau să vorbească, vor face mai multe păcate.
„Noi, toţi creştinii – păstori şi păstoriţi – ne adunăm aici, în Sfânta Biserică, să ne curăţim de păcate. Să ne luminăm ca îngerii, să nu ne întunecăm ca dracii.Să ne întâlnim cu El aici, în casa Lui, să ne rugăm Lui pentru iertarea păcatelor săvârşite, pentru a ne ajuta în viitor, iar nu pentru a ne întâlni aici unii cu alţii, a vorbi, a râde şi a face felurite neorânduieli, bucurând pe draci. Ce care fac aceasta mai adaugă încă altă sarcină de păcate peste păcatele cu care au venit. ”, a mai scris călugărul Nicodim Măndiță.
Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.