Reclamă

Cu toate acestea, luptele entuziaste cu bulgări de zăpadă în timpul iernii sau zilele leneșe de vară la plajă, toamna ar putea fi cel mai iubit anotimp dintre toate.

În fiecare an, oamenii urmăresc cu uimire cum copacii încep transformarea lor magică de la puteri verzi în veritabile amestecuri de culori. În nord-estul Statelor Unite, milioane de „peepers” vin din întreaga lume pentru a observa galeria de artă plastică a naturii.

Noua Anglie nu deține monopolul asupra afacerii care schimbă culoarea. Iar acei călugători de frunze sunt departe de a fi singuri în mirarea lor. Din Europa până în Alaska, oamenii se bucură de oportunitatea anuală a naturii de a amesteca paleta. Îmi este milă de cei care locuiesc în zone care sunt înșelați de aceste afișări glorioase de culoare. Cei norocoși rămân să dezbate ce nuanță o preferă cel mai mult – galben strălucitor, portocale aprins sau roșu vibrant?

De ce se întâmplă asta

Pixabay

Dacă sunteți parțial față de purpuriu, s-ar putea să vă întrebați de ce natura pare să treacă peste bord cu roșul unii ani și să-l uite complet în alții. Tradiția nativilor americani a explicat apariția culorilor magnifice ca venind de sus. După ce vânătorii l-au ucis pe Marele Urs pe cer, povestea spune că sângele i s-a stropit și a înroșit frunzele. Și frunzele galbene? Își iau nuanța de la stropirea grăsimii ursului din oala în care era gătit.

CITIȚI ȘI : 2 rețete ieftine de toamnă. Le prepari rapid și vor fi suficiente pentru toată familia

Dacă această explicație nu îți satisface nedumerirea de ce frunzele își schimbă culoarea, oamenii de știință au una a lor. În loc de vânători, urși și untură, ale lor implică fotosinteză, pigmenți și lumina soarelui. Pentru a înțelege pe deplin chimia din spatele spectacolului de culori. Va trebui să revedem clasa de științe de clasa întâi.

Pentru o mare parte a anului, frunzele sunt caii de lucru ai copacului. Transformând constant dioxidul de carbon, apa și lumina soarelui în energie într-un proces numit fotosinteză.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro