În tot acest timp, majoritatea obiectelor de protecție au fost studiate în amănunt. Motivul acestei acțiuni a fost dovedirea eficacității lor. Specialiștii au dovedit în amănunt că măștile limitează, tot mai mult, răspândirea noului coronavirus. Ce trebuie să știm este că maștile trebuie să fie de mare calitate. De ce este important să purtăm mască.

Sigur nu știai, dar dacă nu purtăm mască, atunci când tușim ,se întâmplă lucruri neașteptate. Aerul expirat duce particulele până la o distanță de un metru și jumătate. Astfel, purtarea măștii poate opri răspândirea bolii.

Ignazio Maria Viola este specialist în aerodinamică. Acesta explică teoriile sale despre utilizarea măștii. Este important să ne protejăm chiar și atunci când nu știm dacă avem virusul.

De ce este important să purtăm mască

„Ce am remarcat este că masca de faţă poate face diferenţa în privința cantităţii de aer expirat. Așa cum ați văzut, este redusă la cel puțin două treimi.

Atunci când o persoană infectată tușește, aruncă în aer particule fine, încărcate cu virusul. Și cum mulți sunt reticenți în a purta mască, cercetătorii le demonstrează că nu au dreptate când refuză acest accesoriu sanitar.

Testele au fost efectuate pe toate tipurile mască, cea chirurgicală, vizetă și chiar mască făcută de mână. Toate au demonstrat că reduc distanța la care pot ajunge particulele expirate cu până la 90%. Singura excepție notabilă este vizeta, în cazul în care nu este folosită în tandem cu o mască de protecție, permite eliberarea unui jet de vapori foarte puternic în jos”.

Mai exact, prin intermediul testelor, oamenii ee stiință au descopeit și poziția din care cineva care tușește și poartă dispozitivul de protecție, este irelevantă. Cel mai mult contează să purtăm o mască de calitate și să păstrăm distanțarea socială. Doar acestea vor duce la scăderea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Masca de protecție este acum obligatorie în toate spațiile publice închise, la locul de muncă, la job sau la magazin.