Singurul magazin Gucci din România s-a închis recent, după 11 ani de funcționare. Care este totuși, motivul pentru care familia Calagiu a închis singurul magazin Gucci din București.

După 11 ani de funcționare, familia Calagiu a decis să închidă singurul magazin Gucci din țară. Acesta se afla pe Calea Victoriei din București, la parterul hotelului Athenee Palace Hilton. Închiderea magazinului reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de pe piața de lux din România.

social media

Motivul pentru care singurul magazin Gucci din România s-a închis

După 11 ani de funcționare, magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din București, s-a închis recent. Brandul de lux era adus local, în sistem de franciză, de către familia de antreprenori Calagiu.

Închiderea magazinului de lux Gucci reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de pe piața de lux din România. Gucci era unul dintre numele vechi, stabile, iar magazinul era amplasat în același loc de mai bine de peste 10 ani.

Marca de lux italiană a fost adusă în țară de către un alt antreprenor italian pe nume Alessandro Amato. În cele din urmă, acesta a decis să cedeze franciza către familia de antreprenori, Calagiu. Familia Calagiu are afaceri și în domeniul construcției și a mentenanței.

Magazinul s-a închis în al doilea an al pandemiei de COVID-19. În anul 2020, primul an marcat de criza sanitară, magazinul Gucci își majorase vânzările cu 10%, atunci când activitatea magazinelor de modă offline a fost suspendată timp de câteva luni bune. Astfel, în anul 2020, magazinul Gucci a avut o cifră de afaceri de peste 21 de milioane RON, iar profitul urcase la peste 5 milioane RON. Magazinul Gucci din București aproape își dublase cifra de afaceri față de anul 2018.

Cu toate acestea, Gucci a decis să închidă magazinul din București. Aceasta decizie a venit de la compania mamă, de a renunța la unitățile operate în franciză. Astfel, familia Calagiu a fost obligată să tragă obloanele magazinului Gucci de pe Calea Victoriei din București.

@bogdanioan.ro

#bogdanioan #intamplarireale #informatii #informatiizilnice #curiozitati #informatiigratis

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey