Cutremur semnificativ în România! Un nou seism a zguduit România în această dimineaţă. Se pare că ţara noastră are din ce în ce mai multe cutremure petrecute în zona seismică Vrancea. Astăzi, noul seism a avut loc în Vrancea.

Cutremur semnificativ în România

Potrivit seismologilor, un cutremur  s-a produs vineri dimineaţa, la la ora 8:59, în judeţul Buzău. Seismul, produs în zona seismică Vrancea a avut magnitudinea 3,2 pe scara Richter. Informația a fost publicată oficial de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Luna mai a fost luna cutremurelor. Seismografele arată că această lună a  fost una cu cele mai multe cutremure din acest an. În acest context, aflăm că în ultimele 30 de zile,  în țara noastră, seismografele au înregistrat un număr de 14 cutremure de mică intensitate. Acestea au avut  magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai mare cutremur de până acum a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Pe data de 31 ianuarie, seismul s-a produs în zona activă seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. Acesta a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. A fost atât de mare, încât s-a resimţit puternic şi în Bucureşti. Următotul seism puternic a avut loc în luna aprilie. Mai exact, pe data de 25 aprilie, la ora 1.02 noaptea. Seismul a avut loc în zona activă Vrancea. A avut o magnitudine semnificativă de 5.0 grade pe scara Richter. Şi acest seism a fost resimţit în Bucureşti, Piteşti, Braşov şi Prahova. Din fericire, niciunul dintre aceste seisme nu a provocat victime sau pagube materiale pe teritoriul ţării. Cu toate acestea, anul în curs a avut destul de multe cutremure pentru doar câteva luni care au trecut. Oamenii se aşteaptă în continuare la astfel de evenimente, mai ales în zona seismică activă din Vrancea. Acolo, seismele au devenit o obişnuinţă pentru oamenii care locuiesc zonă.