LIVE. Înmormântarea ÎPS Pimen, Momente de tristeţe în Bucovina. Înalt Prea Sfinţitul Pimen este dus pe ultimul drum chiar acum. După trei zile de priveghi, ÎPS Pimen este condus astăzi pe ultimul drum. Trupul său neînsufleţit îşi va odihni somnul de veci la Mânăstirea Sihăstria Putnei.

Reclamă

Mii de oameni îl conduc astăzi pe ultimul drum pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Pimen a murit la fix 30 de zile de când a fost confirmat cu coronavirus. Medicii au făcut tot posibilul să îl salveze. Din păcate, nici vârsta şi nici problemele de sănătate nu au reuşit să îl facă să depăşească boala. ÎPS Pimen avea aproape 91 de ani şi a murit în noaptea de 19 mai spre 20.

Înmormântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen este oficiată de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie și PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoți veniţi din mai multe parohii ale ţării.

Slujba înmormântării este oficiată  la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți veniţi din toată ţara. La înmormântare mai participă autorități județene și locale, preoți, călugări, credincioși, cu toții dornici să aducă un ultim omagiu ierarhului Pimen, care în ultimii 29 de ani a fost la cârma Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Dec altfel, principele Nicolae al României este prezent la înmormântare.

înmormântare ÎPS Pimen

Este o zi tristă care va rămâne în istoria Bucovinei. De la Catedrala Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ÎPS Pimen va fi condus pe ultimul drum la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Acolo şi-a dorit să îşi doarmă somnul de veci. Mii de credincioşi sunt prezenţi pentru a se ruga împreună ca Dumnezeu să îi facă odihnă veşnică celui care a fost Piemn Bucovineanul.

 

Slujba de înmormântare a IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precedată de Sfânta Liturghie – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Slujba de înmormântare a IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precedată de Sfânta Liturghie – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Gepostet von Doxologia am Donnerstag, 21. Mai 2020