Pentru cea de-a patra zi a lunii, meteorologii anunță vreme destul de bună. Pentru această perioadă a anului, temperaturile revin la normal. Cum va fi vremea pe 4 iunie, ne spun meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis buletinul informativ meteo pentru joi, 4 iunie. Potrivit meteorologilor, vremea devine ceva mai bună începând de joi. Temperaturile vor fi în creștere față de miercuri. Fenomenul se produce în cea mai mare parte a țării. De altfel, ploile vor continua să își facă apariția în cea mai mare parte a teritoriului.  Precipitațiile vor fi sub forma unor averse însoțite de descărcări electrice, mai ales în primele ore ale dimineții, în sud-estul extrem, iar spre prânz – și în regiunile vestice.

Cum va fi vremea pe 4 iunie în țară

În zonele de Vest, vântul va sufla moderat, la fel și la munte, iar în celelalte zone ale țării va sufla destul de slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 22 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș. Ceva mai mari, valori ajunse la 22 – 27 grade găsim în Banat, Crișana și Oltenia. De altfel, temperaturi până la 19 – 24 de grade Celsius vor fi în județele din  Muntenia, Dobrogea și Moldova. Cele mai scăzute valori ale temperaturii vor fi în sudul litoralului și în zona Obcinelor Bucovinei.

Cum va fi vremea pe 4 iunie în București

În Capitală, vremea se anunță destul de caldă. Soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor varia, acestea fiind încadrate între minimele de 13 grade Celsius și maximele de până la 26 de grade Celsius. Pe timpul zilei, vântul va sufla cu 12 km/ h dinspre V, în rafale de 34 km/ h. Noaptea va fi senină, iar vântul va suflat mai slab, spre moderat. Ploile nu își vor face apariția până în weekend, în București.

Cum va fi vremea pe 4 iunie, la munte

La munte, va fi destul de plăcut. Cerul va fi variabil, senin în cea mai mare parte a zilei. Spre noapte pot apărea câțiva nori. Termometrele înregistrează temperaturi maxime de până la 21 de grade Celsius, în timp ce minimele ating pragul de 11 grade.

Vântul va sufla cu 6 km/h dinspre V, în rafale de 25 km/h. Pe timpul nopții, cerul va fi parțial noros, dar vântul va crește în intensitate, la rafale 39 km/h. În zonele montane vor exista condiții de precipitații mixte.

Cum va fi vremea pe litoralul Mării Negre

Vreme închisă și temperaturi neașteptate pe litoralul Mării Negre. Vor exista condiții de ploaie, iar cantitățile de apă înregistrate vor fi de <1 L/m². De altfel, vor fi perioade cu soare pe timpul zilei, cu temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius. Minimele scad, ajungând în termometre până la 13 grade Celsius.