Temperaturile mari pot crea nu doar disconfort termic ci pot duce până la a ne afecta serios organismul.

Se anunță temperaturi ridicate pentru următoarele zile, iar cei care locuiesc în marile orașe au de suferit enorm în această perioadă.  Este demonstrat deja că disconfortul termic ne împiedică să fim productivi sau să rămânem concentrați asupra unui lucru. Astfel, pentru a face față unor zile caniculare trebuie să ții cont de o serie de aspecte care te vor ajuta din plin:

Evită să ieși  din casă la orele critice

Temperaturile ating maximele în mijlocul zilei. Evită cât poți de mult să te expui căldurii în jurul prânzului. Dacă totuși ești nevoit/ă să ieși din casă în acest interval, limitează timpul petrecut afară. De altfel, transportul în comun poate fi deseori un factor de disconfort în plus, având în vedere aglomerația. De altfel, nu în toate autovehiculele de transport comun funcționează sistemul de răcire. Astfel, ar fi de preferat să te folosești de propriul autoturism pentru a te bucura de aerul condiționat.

Hainele albe

În zilele caniculare, lasă deoparte hainele închise la culoare care pot atrage și mai mult căldura. Astfel, purtând aceste culori, ai putea resimți cu câteva grade în plus disconfortul termic. Hainele albe sau măcar cât mai deschise la culoare sunt cea mai bună opțiune, atât în cazul adulților cât si al copiilor.

Alimentația

Evită să consumi în această perioadă alimente bogate în grăsimi. Fructele și legumele sunt variantele ideale pentru a-ți menține o condiție fizică bună deși disconfortul termic va fi resimțit din plin. Poți consuma iaurturi, ovăz sau alte cereale îți pot asigura o masă lejeră atunci când gradele urcă în termometre.

Minim 2 L de apa pe zi, alături de alte lichide

Consumul de minim 2 L de apă pe zi este indicat pe întreg parcursul anului. În timpul zilelor caniculare, vei transpira mai mult, astfel că nu vei pierde doar apă ci și săruri din organism. Este indicat să consumi cât de multă apă pentru rehidratare. Ceaiurile sau compoturile reci pot fi o variantă sănătoasă de a te răcori, în detrimentul înghețatei.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.