Micul dejun ar trebui să fie cea mai bogată și consistentă masă a zilei pentru a funcționa bine toată ziua. Totodată, ne ajută să ne menținem o greutate optimă fiindcă nu vom consuma multe alimente la următoarele mese. Englezii au înțeles foarte bine acest principiu, iar mic-dejunul lor te va da pe spate.
Prima masă a englezilor conține o varietate de alimente, care, la prima vedere, nu se potrivesc cel mai bine. Datorită prăjelilor, poate fi considerată o bombă calorică pentru cei mai mulți, dar, cu siguranță este delicios. El conține multe vitamine și nutrienți care te vor ajuta să duci activitățile zilei la bun sfârșit.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/06/mic-dejun.jpg)
Ce alimente conține micul dejun englezesc
Prima masă a britanicilor este foarte consistentă. Ei consumă legume și carne imediat cum se trezesc pentru a avea energie toată ziua. Totodată, își iau nutrienții necesari dintr-o masă, chiar dacă turiștilor li se pare greu de imaginat. Farfuria trebuie să conțină doi sau trei crenvurști sau cârnați, bacon, roșii, ouă prăjite, fasole albă sau roșie și ciuperci.
Prepararea unui astfel de mic dejun este simplă. Fasolea se pune într-o oală și se lasă la încălzit. Într-o tigaie se pun ciupercile împreună cu roșiile și se caramelizează. Crenvurștii se pun câteva minute la fiert sau cârnații se prăjesc. Baconul se prăjește și el într-o tigae separată până devine crocant.
La final, acesta se lasă câteva minute pe un șervețel pentru a absorbi uleiul. Se adaugă sare și piper după gust, iar micul dejun se servește cu pâine prăjită.