Jador și-a pierdut zilele trecute economiile pe un an.

Zilele trecute, Jador a trecut prin una dintre cele mai nefericite experiențe din viața lui. La un control de rutină al contului, artistul a aflat că i-a fost furată o sumă imensă. Momentan, acesta nu știe cine ar fi putut face asta, dar specialiștii știu cu s-a ajuns aici.

Jador tună și fulgeră după ce a rămas fără o sumă importantă de bani. Săptămâna trecută, artistul a apărut în fața fanilor și le-a spus cu subiect și predicat ce s-a întâmplat. Cei care îl urmăresc, știu foarte bine că acesta este extrem de econom și că pune ban pe ban. Acum, după cele întâmplate, Jador începe să regrete.

Artistul strânsese o sumă importantă de bani de-a lungul unui an întreg. Din păcate, nu a apucat să o folosească, iar asta pentru că i-a fost sustrasă de sub nas. Totul s-a întâmplat fără prea mult efort. Deși nu se pricepe prea bine, manelistul crede că totul este din cauză că i-a fost clonat cardul.

Cum a fost jefuit Jador. Greșeala prin care și tu poți rămâne fără bani pe card
social media

Nu este pentru prima dată când Jador este jefuit

Jador a fost aproape de adevăr, spun specialiștii. În această perioadă, atacurile cibernetice și cele bancare sunt din în ce mai întâlnite. De aceea, băncile au început să emită comunicate prin care îi sfătuiesc pe clienți să fie atenți cui partejează datele.

„În principal, există câteva pârghii de care oamenii aceștia se folosesc. Spre exemplu sunt bancomatele care sunt ceva mai izolate și care nu sunt verificate periodic de către Serviciul Anti-Fraudă a Băncilor. Când ai un bancomat de genul acesta, le este foarte ușor să pună un copiat acolo. Plus că mai există și alte tehnici în care nu trebuie să introduci neapărat cardul în bancomat, ci pus și simplu se mai adună datele și prin mijloace wireless, dar asta sigur că sunt mai complicate și diferă și de locurile în care mergi.

Am înțeles, de prin dosarele de la DIICOT că inclusiv în cluburi există asemenea grupări care acționează și care fură date de pe carduri. Din punctul meu de vedere, cea mai la îndemână metodă este aceasta de clonare în condițiile în care ai folosit un bancomat mai izolat care are un asemenea dispozitiv sau ai folosit un POS la un comerciant mai lugubru”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.