Unul dintre numeroasele lucruri pe care le-au evidențiat protestele recente ale mișcării Black Lives Matter este legat de cât de des au loc prejudecăți cu privire la persoanele de culoare, în aproape orice industrie. Social media este plină de povești ale tinerilor antreprenori și creatori care vorbesc despre experiențele lor de abuz, discriminare și rasism. Din păcate, lumea creatorilor de modă nu face excepție.

Industriile de modă continuă să fie notorii exclusiv cu standardele sale de frumusețe de lungă durată. Și deși peisajul se schimbă încet, lucrurile sunt departe de a fi egale. Ca atare, designerii de modă și proprietarii de afaceri de culoare  se confruntă cu provocări unice, care sunt rareori abordate. Iată punctul de vedere al unor antreprenori de culoare cu privire la dinamica înființării propriilor afaceri și a lecțiilor pe care le-au învățat în cadrul procedurii. În cele ce vor urma, vă vom prezenta câte dintre sfaturile a doi dintre aceștia, care nu consideră că culoarea pielii ar fi un impediment.

Culoarea pielii determină valoarea? Mărturisirile unor tineri antreprenori

Care este sfatul dvs. pentru tinerii designeri de culoare care caută să-și creeze propria afacere?

Jefferson Osei, co-fondator Daily Paper

Începeți cu pași mici și realiști. Puteți începe chiar cu un singur produs. Când am început, am lansat doar cinci tricouri, iar motivul pentru care am făcut asta a fost pentru că asta puteam face cu suma de bani pe care am economisit-o în acel moment. În loc să construiți o colecție mare din start, puteți începe, de asemenea, să faceți o mică rețea și să vă promovați marca în mod corect. Cred că, de fapt, cheia este să crești organic.”

Undra Duncan, fondator Undra Celeste New York

„Începeți indiferent de ce aveți; asigurați-vă spațiului (mental și creativ) pentru a crește și a continua cursul.  Petreceți timp și efort pentru a afla cât mai multe despre client. În sfârșit, lucrați la cel mai înalt nivel de calitate și excelență pe care vi l-ar permite bugetul dumneavoastră.”

Așadar, lumea nu ar trebui să pună etichete în funcție de culoarea pielii. Trăim într-o lume liberă, așa că oricine poate să se afirme și să-și urmeze visul.