Traversăm una dintre cele mai dificile momente de instabilitate financiară. Criza economică se resimte la tot pasul, de la rafturile magazinelor la valoarea facturilor emise. Din nefericire, situația este una dificil de gestionat mai ales pentru cetățenii care au venituri mici.

Citește și

Pare greu de crezut! Salarii uriașe la noi în țară: Cine câștigă peste 10.000 de lei pe lună

Salariul minim pe economie insuficient pentru traiul într-o lună

În prezent, salariul minim pe economie în România este de 2550 de leu. Din acești bani sunt retrase dările către stat, respectiv impozite, sănătate, etc. La final, salariatul rămâne cu aproximativ 1500 de lei.

Suma rotundă este destinată traiului pe o lună, a plății facturilor și a achiziționării de produse alimentare. Având în vedere scumpirile energiei și a gazelor cel mai probabil mai mult de jumătate din acest salariu ar urma să fie alocat plății facturilor. De altfel, toate alimentele de la raft au în ultima perioadă adaosuri de preț.

Cu siguranță după achitarea dărilor, o sumă infimă rămâne pentru mâncare.

De altfel, atunci când vine vorba și de alte cumpărături, precum îmbrăcăminte sau articole pentru casă, cu siguranță banii nu vor fi suficienți. Din nefericire, situația îi are în prim plan pe mulți angajați din România. În multe dintre domenii, încă există salarii minime pe economie acordate.

Mulți dintre români apelează la un al doilea job

Pentru a face față provocărilor financiare de zi cu zi, numeroși români apelează la un al doilea job. Deși acest lucru vine la pachet cu extenuare, dar și cu mai puțin timp pentru propriile nevoi sau familie, pare a fi singura soluție.

De partea cealaltă a baricadei se află românii care au decis să își lase țara în urmă pentru un trai mai bun. Deși în prezent lucrurile nu stau roz nici în alte state, totuși unii dintre aceștia riscă pentru binele lor și a celor dragi.

Conform ultimelor date statistice aproape 6 milioane de români au decis să plece peste hotare.