Chiar dacă pare greu de crezut, și la noi în țară se dau salarii foarte mari, însă ține de domeniu. Iată unde poți câștiga peste 10.000 de lei.  

Deși pare greu de crezut, există un domeniu în România în care salariile sunt foarte mari. 75% dintre angajații acestui domeniu câștigă mai mult de 8.420 de lei. Este vorba despre domeniul IT. Aici, salariul net al unui specialist în cybersecurity, de exemplu, variază între 8.850 de lei și 12.700 de lei pe lună.   

CITEȘTE ȘI: Decizia care ar putea schimba totul! Salariul minim va crește cu 500 de lei. Când se va întâmpla acest lucru

Salarii colosale în România

Potrivit platformei Salary Explorer, un om care lucrează în domeniul securității IT la noi în țară câștigă de cele mai multe ori în jur de 10.800 RON pe lună. Salariile variază de la 8.550 RON-12.700 RON, conform Economica.net. Acesta este salariul lunar, în care se include locuința, transportul și alte beneficii. Salariile variază foarte mult între diferite cariere în domeniul securității IT.  

Mai clar, un Chief Information Security Officer primește cele mai mari remunerații. Pe de altă parte, un Information Security Engineer câștigă cel mai mic salariu. Cu toate acestea, fie că e vorba despre un salariu mai mare sau mai mic, oricum ar fi, cu siguranță depășește considerabil majoritatea salariilor din România. Ne referim aici la joburile de bază. Salariile din domeniul securității IT în România variază între 8.550 de lei pe lună (salariul mediu minim) și 12.700 de lei pe lună (salariul mediu maxim, maximul real este mai mare).  

Pare greu de crezut! Salarii uriașe la noi în țară: Cine câștigă peste 10.000 de lei pe lună
Colaj Substantial

Salariul mediu în IT este de 10.200 de lei pe lună

Salariul mediu este de 10.200 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că jumătate (50%) dintre persoanele care lucrează în domeniul Securității IT câștigă mai puțin de 10.200 de lei, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 10.200 de lei.   

De asemenea, conform diagramei de distribuție a salariilor, 25% dintre cei care lucrează în domeniul securității IT câștigă mai puțin de 8.420 de lei. 75% dintre aceștia câștigă mai mult.  

Tot din diagrama de distribuție a salariilor, 75% dintre persoanele care lucrează în Securitate IT câștigă mai puțin de 10.700 de lei, în timp ce 25% câștigă mai mult de 10.700 de lei.  

Angajații cu experiență, salariu mai mare

Cum. Este și normal. Nivelul de experiență este cel mai important factor atunci când se stabilește salariul. Cu cât ai mai mulți ani de experiență, cu atât primești mai mulți bani. De cele mai multe ori, angajații care au experiență cuprinsă între 2 și 5 ani, câștigă în medie cu 32 % mai mult decât cei fără experiență.  

Profesioniștii cu o experiență de peste cinci ani tind să câștige în medie cu 36% mai mult decât cei cu cinci ani sau mai puțin de experiență profesională. La o experiență de zece ani, salariul crește cu 21% și cu încă 14% pentru cei care au trecut de 15 ani.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.