Mii de elevi din Coreea de Sud s-au întors înapoi la școală miercuri. După ce autoritățile au început să reducă restricțiile, potrivit BBC.com

Reclamă

Coreea de Sud, închide școlile

Totuși, la doar o zi de la redeschidere, s-au înregistrat 79 de cazuri noi, cel mai mare număr zilnică din ultimele două luni. Majoritatea acestor cazuri au fost descoperite într-un centru de distribuție din afara Seul-ului.

Reclamă

Depozitul, din orașul Bucheon, aparține celei mai mare companii de comerț electronic din țară, Coupang. Recent oficialii au descoperit că firma nu respectă măsurile stricte de control al infecțiilor. Oficialii din domeniul sănătății au descoperit chiar urme ale virusului pe încălțămintea și hainele lucrătorilor.

Este posibil ca numărul de cazuri din Coreea de Sud să continue să crească, deoarece în acest moment țara continuă să testeze mii de angajați ai firmei respective. Aproximativ 58 de cazuri noi au fost înregistrate vineri, ceea ce a dus la o creștere a numărul total de cazuri la nivel național la 11.402.

În total, 251 de școli din Bucheon au fost nevoite acum să închidă. Un raport al Korea Times, care citează Ministerul Educației, spune că încă 117 școli din capitala Seul au amânat redeschiderea. Un student din Seul, a cărui mamă lucra la depozitul Coupang, a fost testat pozitiv.

Autoritățile au hotărât ca parcurile și muzeele să rămână închise

Parcurile publice și muzeele din Seul și orașele din jur au fost acum închise. Autoritățile solicită, de asemenea, întreprinderilor să încurajeze munca mai flexibilă, iar oamenilor li se cere din nou să evite adunările în masă.

Coreea de Sud a înregistrat unul dintre cele mai grave focare la începutul acestui an, dar se pare că a reușit să aducă situația sub control. Mai ales datorită unui amplu program de „urmărire, testare și tratare”.

Totuși, în ultimele săptămâni s-a observat apariția unor noi cazuri. Inclusiv unul legat de un bărbat care a vizitat cinci cluburi și baruri în districtul Itaewon, din Seul, la începutul acestei luni.

Potrivit Yonhap News, aproximativ 266 de cazuri au fost depistate în districtul Itaewon.