Lista oficială a măsurilor de relaxare valabile după 1 iunie a fost publicată. Prim-ministrul Ludovic Orban a prezentat oficial măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie. Acestea au fost adoptate prin Hotărâre de Guvern, joi. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, de la 1 iunie s-au stabilit noi măsuri de relaxare.

Reclamă

În cadrul unei şedinţe de presă, premierul Ludovic Orban a prezentat măsurile de relaxare. Acestea vor fi adoptate cu începere de la 1 iunie și de care vor beneficia românii. Sunt prevăzute plajele, terasele, declaraţia pe propria răspundere şi sălile de fitness.

Reclamă

Ce declară Orban

„Primul punct important pe ordinea de zi este hotărârea de guvern care modifică HG privind instituirea stării de alertă, mai precis vom modifica Anexa 3, pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate. Înainte de şedinţa de guvern am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am adoptat Hotărârea nr. 26, care este baza proiectului de modificare a HG privind instituirea stării de alertă şi care cuprinde toate măsurile de relaxare care sunt propuse a fi introduse în cadrul Anexei 3 aferentă hotărârii de guvern”, a declarat Ludovic Orban în preambulul şedinţei de guvern.

Mai exact, începând cu 1 iunie va fi permisă organizarea spectacolelor, concertelor și festivalurilor în aer liber, cu participarea a maximum 500 de spectatori și cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Oamenii vor fi obligaţi să respecte regulile, altfel neputând să meargă la plajă.

O altă măsură de relaxare care intră în vigoare este reluarea transportului rutier şi feroviar internaţional. De altfel, declaraţia pe propria răspundere utilizată la ieşirea din localitate nu va mai fi valabilă.

Plajele vor fi şi ele deschise publicului, însă cu distanţarea de minim 2 metri pentru persoanele din familiile diferite. De altfel, terasele se vor deschide şi ele, având voie la masă doar patru persoane şi cu o distanţă de 2 metri între mese.

Iată lista oficială a măsurilor de relaxare

Hotarare-CNSU-nr.-26-din-28.05.2020