Oficialii din Coreea de Sud au confirmat că țara se confruntă cu un al doilea val de Covid-19. În urma creșterii numărului de cazuri confirmate din mai. În ciuda faptului că țara este una dintre primele din lume care a pus virusul sub control.

Reclamă

Coreea de Sud confirmă apariția celui de-al doilea val în țară

Experții au declarat că un weekend de vacanță la începutul lunii mai a stârnit un nou val de infecții în capitala Seul. Numeroase focare au fost confirmate recent la cluburile de noapte din oraș, care nu au avut anterior multe cazuri. Oficialii au declarat luni că au fost înregistrate 17 cazuri noi în ultimele 24 de ore. Inclusiv la grupuri care lucrează în depozite sau birouri mari. Cu toate acestea, există și un semn de progres. Aceasta a fost prima dată când numărul de cazuri zilnice a scăzut la sub 20 în aproape o lună.

Țara a raportat 40 până la 50 de cazuri noi pe zi în ultimele săptămâni. Pe măsură ce oamenii și-au reluat activitățile publice. Restricțiile de distanțare socială au fost mai diminuate și s-a înregistrat o creștere mică a cazurilor importate.

Reclamă

Șeful Centrelor pentru controlul bolilor din Coreea (KCDC), Jung Eun-kyeong, a declarat că surplusul de cazuri noi l-a determinat să concluzioneze că țara suferă acum un al doilea val. Până în prezent, în țară au fost raportate 12.438 de cazuri și un total de 280 de persoane au murit. În timp ce există în prezent 1.277 de cazuri active.

Primarul din Seul a anunțat că s-ar putea revenii din nou la măsurile stricte de blocare

În loc de blocarea oficială, Coreea de Sud a fost capabilă să mențină ratele de transmitere scăzute prin reglementări voluntare de distanțare socială. Plus o strategie strictă de urmărire și testare. Dar, în urma cazurilor recente, primarul din Seul a avertizat că locuitorii din Seul ar putea fi nevoiți să revină la o distanțare socială strictă. Primarul a spus că acest lucru va fi probabil dacă peste 70 la sută din paturile din spital sunt ocupate pacienți pacienți afectați de coronavirus în următoarele trei zile. Iar cazurile confirmate vor crește la cel puțin 30 de zile pe zi.

Mai devreme, oficialii din orașul Daejeon au anunțat că adunările publice vor fi interzise în spații precum muzee și biblioteci.

Acestă veste vine după ce peste tot în lume s-au înregistrat cele mai mari creșteri zilnice a numărului de  cazuri de coronavirus în weekend. În acest moment pe glob sunt aproape 9 milioane de cazuri de infectare și 468.000 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

Sursa: Metro.uk.com