Compania aeriană EasyJet a anunțat că adresele de e-mail și detaliile de călătorie ale 9 milioane de clienți au fost accesate de cyber hackeri, informează DailyMail.com

EasyJet a fost atacată de hackeri

Potrivit ultimelor informații, nu au fost accesate datele pașaportului și ale cărțiilor de credit. Compania a închis toate canalele online afectate de atac. EasyJet nu a confirmat momentul când a avut loc atacul, când a fost identificat și cât a durat hackul „extrem de sofisticat” înainte de a fi descoperit.

Într-o declarație către piața bursieră, aceștia au declarat:

„Nu există dovezi că nicio informație personală de orice natură a fost utilizată greșit. Cu toate acestea … comunicăm cu cei aproximativ 9 milioane de clienți ale căror date de călătorie au fost accesate pentru a-i sfătui cu privire la demersurile de protecție și pentru a minimiza orice risc de potențial phishing”. Luăm extrem de în serios problemele de securitate și continuăm să investim pentru a îmbunătăți în continuare mediul nostru de securitate”, a adăugat un purtător de cuvânt.

„EasyJet este în contact direct cu clienții relevanți, iar clienții afectați vor fi anunțați până cel târziu pe 26 mai.”

Compania a declarat că a notificat Oficiul Comisarului pentru Informații (ICO), autoritatea de reglementare a datelor și Centrul Național de Securitate Cibernetică.

Atacurile hackeriilor s-au intensificat în ultimii ani

În ultimii ani, hackerii și-au intensificat eforturile pentru a ataca companii mari.  Atacurile au vizat accesarea datelor pe care acestea le dețin despre clienții lor. British Airways a fost atacată în 2018. Atunci au fost furate datele cărților de credit a sute de mii de clienți. Și Cathay Pacific a fost, de asemenea, lovită.

CEO-ul Redscan, companie de hacking și detectare, Mike Fenton, a declarat pentru MailOnline:

„Sunt deja vremuri tulburi pentru toate companiile din industria aviației. Însă situația s-a agravat semnificativ pentru EasyJet. Acum trebuie să explicăm cum au putut fi accesate înregistrările personale ale 9 milioane de clienți.”

EasyJet plc, este un grup britanic de linii aeriene low cost cu sediul la Aeroportul Luton din Londra. Acesta operează servicii interne și internaționale.  Are peste 1.000 de rute în peste 30 de țări prin intermediul companiilor aeriene afiliate EasyJet UK, EasyJet Elveția și EasyJet Europe.