Cod galben de vreme severă! România pare să nu scape de avertizările drastice ale meteorologilor. Astfel, meteorologii de la ANM au emis o nouă informare de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Alături de informare se află şi alte două coduri galbene de ploi torențiale și vijelii. Acestea vor fi valabile în  32 de județe, valabile până joi seara.

Informarea meteorologică de vreme severă a fost emisă astăzi în jurul prânzului şi este valabilă până joi la ora 21.00. În acest interval, instabilitatea atmosferică îşi va face simţită prezenţa. Sunt afectate cele mai multe regiuni din România.

Instabilitatea atmosferică va fi dată de averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-35 l/mp. De altfel, vântul va sufla destul de puternic, sub aspect de vijelie.

COD GALBEN 1. Vreme severă în 9 judeţe

Primul cod galben este de instabilitatea atmosferică accentuată. Alături de ploi vor fi regăsite descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Sunt vizate judeţele Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj și Olt.

COD GALBEN 2. Vreme severă în 32 de judeţe

Cea de-a doua alertăde cod galben îşi are debutul miercuri la ora 8:00 și expiră joi la ora 18:00. Aici, meteorologii anunţă anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Mai exact, frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale.

Codul galben 2 este aplicat în judeţele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.