Cireșele pot fi considerate o sursă importanta pentru buna funcționare a organismului. Bogate în viatmine și antioxidanti acestea pot reprezenta un dulce sănătos servit peste zi. Medicii sunt însă de părere că trebuie să avem grijă la cantitatea de fructe pe care o consumăm. Cireșele consumate într-un anumit mod ne pot cauza serioase probleme de santate.

Cireșele toxice, mit sau adevăr?

Cireșele se regăsesc pe piață o perioada destul de scurtă din an. Delicioasele fructe au un rol esențial în detoxifierea organismului și conțîn mulți antioxidanți. Puțini știu însă că cireșele pot fi cu adevărat nocive pentru organism dacă sunt consumate cu samburi. Potrivit unor studii, aceștia sunt plini de cianură de hidrogen, iar dacă sunt zdrobiți sau înghițiți pot dauna organismului. Se recomandă astfel strict consumul pulpei fructului. Compusul de cianură de hidrogen este extrem de toxic pentru organism. Semnele că există o intoxicație în acest sens sunt varsaruti, amețeli, stări de confuzie. Este imperios necesar să va adresați medicului în aceste cazuri.

Beneficii ale cireșelor

Cireșele au proprietatea de a scădea durerile musculare sau scheletice dacă sunt consumate moderat. De asemenea consumula cestora poate ajută la scăderea colesterolului. Astfel, veți stă departe și de bolile cardiovasculare dar și de un posibil infarct.Cireșele ajută silă diminuarea oboselii și redau somnul odihnitor.De multe ori medicii recomandă pentru probleele hepatice o cură cu cireșe pe perioada în care acestea se găsesc pe piață. În magazinele de specialitate de tip plafar se găsește chiar ceai de codiță de cireșe. Specialiștii sunt de părere că acesta ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi. Un nou rol al acestora a fost descoperit recent și anume că stimulează longevitatea.Astfel, dacă îți dorești să trăiești mult, consumă delicoasele fructe. Sucul de cireșe are un conținut de zahăr natural și poate preveni cu ușurință deshidratarea. Prețul cireșelor de pe piață a ajuns în acest moment la 18 lei per kilogram. Că în fiecare an, până dispar devpe piață acestea se ieftinesc treptat.