Reclamă
Reclamă

Marea Britanie nu traversează una dintre cele mai bune perioade. Încă din luna februarie, în Regat s-a instalat criza alimentară. Așa cum îi spune și numele, aceasta se manifestă prin cantitatea redusă sau chiar lipsa unor alimente de bază. Dacă până acum, roșiile erau un adevărat „lux”, încă un aliment a devenit pe cale de dispariție.

Marea Britanie se confruntă cu una dintre cele mai mare crize alimentare din ultima perioadă. Londonezii aproape că s-au obișnuit să nu mai vadă deloc roșii prin surpermarketuri, dar, acum, un nou aliment dispare de la rafturi. Este vorba despre ardei, care, momentan, se pot cumpăra doar cu porția.

Așa cum se știe, deja, Spania este singura țară care se ocupa cu aprovizionarea de legume a Marii Britanii. Cum în Spania au avut loc diverse schimbări meteo, inclusiv un val de aer rece, ardeiul nu s-a produs în cantitățile industriale dinainte. Tocmai din acest motiv, unele dintre cele mai mare supermarket-uri din țară au început să raționalizeze foarte clar cumpărarea de ardei.

Cine este vinovat pentru criza alimentară din Marea Britanie. Alimentele care lipsesc cel mai mult de pe rafturi
Arhivă Presă

Marea Britanie raționalizează alimentele

Nu doar ardeiul a fost tăiat de pe listă. Aceleiași restricții de cumpărare se aplică și fructelor care vin din Africa. Acolo, valul de caniculă a dus la secetă extremă și lipsa producțiilor în cantități uriașe.

Reclamă

Printre primele magazine care nu s-au ferit să impună reguli dure la achiziționarea alimentelor pe care de dispariție se numără Lidl, Aldi și Tesco. Aici, castraveții și roșiile se limitează la trei bucăți de persoană. La un alt magazin, Morrisons, o singură persoană poate cumpăra două roșii, doi castraveți, o salată și un singur ardei.

Din păcate, criza alimentară din Marea Britanie nu se poate controla. Aceasta depinde foarte mult de condițiile meteo care, în ultima vreme, sunt din ce în ce mai schimbătoare. Însă, specialiștii speră ca, în câteva săptămâni, rafturile să fie pline.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro