Annie Leibovitz demonstrează cât de mică este lumea!

De câteva zile, întreg onlineul este împânzit de o singură imagine. Fotografia cu Messi și Ronaldo în timp ce joacă șah s-a viralizat cu viteza luminii. „Vinovata” de acest moment legendar pentru întreaga industrie este Annie Leibovitz, o fotografă stabilită în Statele Unite ale Americii.

Annie Leibovitz poate spune că a dat lovitura. Poza ei pe care a urcat-o pe Instagram în weekend a doborât orice record. Imaginea cu Messi și Ronaldo în focus a adunat peste 5 milioane de aprecier în doar două ore. Astfel, a devenit ce-a dea patra cea mai apreciată poză din întreaga istorie a Instagramului.

În timp ce unii se așteptau la un astfel de record, alții de abia acum au făcut cunoștință cu celebra fotografă. Annie Leibovitz este pasionată de a surprinde portrete, iar asta se vede în toate lucrările sale. La cei 73 de ani, Annie are un portofoliul stufos, iar vedetele de le Hollywood s-au lăsat, de multe ori, fotografiate de aparatul ei.

Cine este Annie Leibovitz, autoarea pozei legendare cu Ronaldo și Messi. Fotografa are origini în România
Vogue

Annie Leibovitz i-a fotografiat pe Maradona, Pele și Zidane

Dacă până acum numele ei nu spunea nimic, de acum încolo, toată lumea va vorbi despre legendara poză cu Ronaldo și Messi. La fel de discutate au fost și pictorialele cu Serena Williams sau cel cu Demi Moore nud. Și, totuși, cine este, mai exact, celebra fotografă?

Annie este fiica unui erou de război american care s-a stins din viață în 2005. Părinții lui, mai exact, bunicii lui Annie erau de origine evreiască, emigrați din țara noastră în Statele Unite ale Americii. Cât despre actuala ei familie, Leibovitz are trei copii și mult timp a fost cuplată cu una dintre cele mai intelectuale figuri din America, Susan Sontag.

Fotografa nu s-a ferit niciodată să vorbească despre orientarea ei sexuală. Ba mai mult, publicul a rezonat mult mai bine cu ea și cu munca pe care o depune după ce și-a deschis inima.

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.