Chiria în București a crescut cu 12% în luna mai, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nivelul mediu ajungând la 496 de euro, cu doar un procent sub cel din luna anterioară. Cele mai scumpe zone de închiriere sunt în Sectorul 1 și Sectorul 2, cu tarife ce depășesc Cluj-Napoca.

Potrivit platformei Storia, în București, garsonierele au înregistrat cea mai mare creștere de preț, cu 15%, atingând o medie de 349 de euro pe lună. Apartamentele cu două camere au crescut cu 10%, ajungând la 540 de euro, în timp ce chiria pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 14%, ajungând la 768 de euro.

Sectorul 1 rămâne cel mai scump sector din București, cu o chirie medie de 739 de euro pe lună, cu 62% mai mare decât în Sectorul 4, unde media este de 457 de euro. În niciun alt oraș din țară chiriile nu s-au redus față de luna mai a anului trecut, mărturisește analiza Storia. Dimpotrivă, tarifele au crescut semnificativ și au rămas constante în doar câteva cazuri.

Cea mai mare creștere anuală s-a înregistrat în Craiova, unde prețul mediu pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 28%. La nivel lunar, cele mai mari creșteri s-au observat la garsonierele din Cluj-Napoca și Oradea, cu o creștere de 6% față de aprilie. Totuși, tot în Cluj-Napoca, la apartamentele cu trei camere s-a înregistrat o scădere de 7% de la o lună la alta.

Sibiu este singurul oraș în care prețurile medii pentru închiriere au rămas stabile în luna mai comparativ cu luna anterioară, la toate categoriile de apartamente.