„Chefi fără limite” este una dintre cele mai așteptate premieri ale acestei primăveri. Cei trei chefi cunoscuți deja din juriul de la „Chefi la cuțite” au avut parte de aventura vieții lor. Formatul este unul nou și a reprezentat o provocare atât pentru bucătari, cât și pentru echipa de producție.
„Chefi fără limite” își propune să testeze rezistența psihică și fizică a lui Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Emisiunea s-a filmat pe tărâmuri elene, iar unul dintre scopurile formatului a fost acela de a descoperi și de a înțelege gastronomia grecească.
Timp de zece săptâmâni, cei trei chefi vor lupta unul împotriva celuilalt și vor încerca să pună mâna pe marele avantaj al fiecărei ediții, un Joker. În fiecare episod, chef Dumitrescu, chef Scălătescu și chef Bontea vor trebui să învețe anumite particularițăți ale bucătăriei grecești, apoi să le pună în practică la bancul de gătit de la „Chefi fără limite”.
„Chefi fără limite” va fi difuzat timp de zece săptămâni
Condițiile nu au fost deloc ușoare, iar probele i-au solictat la maxim, atât pe cei trei chefi, cât și echipele lor. Fiecare dintre ei va avea alături șase oameni cu care vor încerca să ajungă în Marea Finală. Sorin Bontea a îndrăznit să compare emisiunea cu formatul „Asia Express”, doar că axat pe gastronomie.
„Chefi fără limite” va fi prezentată de Irina Fodor, iar marea premieră va avea loc pe 20 februarie, cu trei ediții consecutive. Cei trei chefi nu a dat prea multe din casă, până acum, dar au fost trași un pic de limbă de Florin Ristei.
„Momentul în care am făcut cunoștință cu formatul, a fost destul de greu pentru mine. Eu sunt în contact mereu cu casa. Când mi-au zis <<Telefoanele încoace!>>… L-am tot dat, în fiecare zi îl dădeam. (…)
În afară de gătit, apar misiunile care sunt similare cu ce ați văzut în „Asia Express”. Singura diferență e că sunt îndreptate către zona de bucătărie. Am trecut prin tot felul de situații.”, a declarat Florin Dumitrescu la „Super Neazta de Weekend”.
„Format nou, muncă multă. Ne trezeam dimineața la șase jumătate. A fost frig, am gătit. A plouat, am gătit. Tot felul de probe. Fiecare cu echipa lui, șase membri.” a completat Sorin Bontea în aceeași emisiune.
„La mine a fost mai simplu. Eu, învățat cu Grecia, am crezut că merg în vacanță. Când am ajuns, ne-au aruncat într-un autocar, am ajuns la hotel, ne-au luat telefoanele. Și a început munca. Ne-au băgat în pâine imediat.” a spus Scălătescu despre experiența „Chefi fără limite”.