Reclamă
Reclamă

Dintotdeauna au existat oameni preocupați de fenomene paranormale, legende sau măcar povești creionate în jurul unor locuri. În ultimii ani, acest fapt s-a concentrat în direcția unui turism specific, categorisit de specialiștii în domeniu drept o adevărată nișă demnă de exploatat la maxim. Astfel, multe destinații din lume în care palpabilul se împletește cu legenda, au devenit adevărate puncte de atracție pentru o anumită categorie de turiști. Dacă cei care concep astfel de pachete turistice profită din plin de acest aspect, de partea cealaltă a baricadei, din punct de vedere religios sau spiritual, aceste lucruri înspăimântătoare sunt puse la zid, cu tot cu cei care le promovează.

Destinații înspăimântătoare din lume

Aproape în fiecare stat al lumii se regăsește în mod cert un loc care pentru dornicii de senzații tari și iubitori de paranormal prezintă interes maxim. De altfel, la fel de echilibrată balanța îi arată și pe turiștii care nu ar călca vreodată în astfel de locuri. Iată care ar fi topul celor mai înspăimântătoare destinații ale lumii.

Fie că aceste locuri sunt legate de legende cu vrăjitoare, vampiri sau chiar extratereștrii, toate au fost vizitate doar de curajoși până acum.

Mexic – O insulă plină de păpuși înfricoșătoare cu fețe schimonosite

Locul nu este intens promovat în nișa turismului paranormal ci este mai degrabă ținut ca fiind unul învăluit în mister. Insula face parte din Xochimilco și este considerată unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri. Aproape toți copacii din regiune au câte o păpușă cu față schimonosită agățată de crengi. Turiștii care au ajuns în zonă și au realizat fotografii, chiar au făcut descoperiri ciudate după developarea pozelor. Lumini ciudate sau umbre pe fundal în aceste imagini au putut fi reperate.

Reclamă

China – Manchuria

Unul dintre locurile cu care China nu se mândrește este Unitatea 31, un loc părăsit în prezent însă care are în spate un trecut de-a dreptul înfricoșător. În cadrul acestei zone din Manchuria  au fost realizate în trecut experimente abominabile legate de armele biologice și virusurile care pot afecta omenirea. China, alături de Japonia a întreprins în cadrul locației respective activități condamnate astăzi. Cobaii erau oameni supuși unor chinuri groaznice. De la injectarea cu diferiți viruși până la schingiuire, aceștia fiind operați pe viu, fără anestezie.

În incinta respectivă a fost realizat un documentar care a adus în față dovezi palpabile legate de faptul că locul ar fi bântuit. Echipa de filmare a făcut public faptul că au existat numeroase momente în care luminile au indicat prezența unor fantome.

Turkmenistan – Poarta iadului

Un crater de mărime medie în care arde o văpaie roșiatică în mod constant, este considerata în legenda locului poarta spre iad. Punct este de fapt un crater de gaz sau un zăcământ descoperit în caverna respectivă. Conform cercetărilor, acest foc arde din anul 1971 însă nici măcar cercetătorii nu au descoperit cum acesta s-a aprins.

Puțul respectiv are un diametru de 70 de metri, iar autoritățile din Turkmenistan sunt de părere că focul respectiv este o risipă a resurselor naturale. Din acest motiv, în ultimii doi ani s-a discutat intens ideea de a stinge focul respectiv.

România – așezarea cisterciană  de la Cârța

Locul a constituit subiectul unui film care a avut un succes uriaș pe plan internațional. Ruinele unei foste mănăstiri cisterciene de la Cârța, Țara Făgărașului sunt dovada că așezarea a dăinuit din Evul Mediu până astăzi. Mănăstirea ar fi ars cu tot cu cei care slujeau acolo, acesta fiind și motivul pentru care se consideră că locul ar fi bântuit.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro