Reclamă

Pâinea dispune de o perioadă de valabilitate relativ scurtă. Pâinea de casă, se păstrează de pildă între trei și patru zile. Cea cumpărată din magazin se păstrează aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, modul în care este depozitată și păstrată pâinea poate duce la prelungirea duratei de valabilitate. Sau, din contră, la grăbirea procesului de învechire.

Iată câteva sfaturi pentru a vă păstra pâinea pentru mai mult timp.

Sursa: Social media
  1. Congelați pâinea

Congelarea pâinii este de departe cea mai bună modalitate de a o păstra în starea exactă în care ați cumpărat-o. Prin acest proces, aceasta se va păstra la interior moale. Congelarea încetinește foarte mult procesul de învechire, iar reîncălzirea pâinii într-un cuptor sau într-un prăjitor de pâine  face pâinea din nou elastică și bună de mâncat. Puneți pâinea într-o pungă sigilată și introduceți-o în congelator. Când ești gata să o mănânci, scoate-o din congelator și pune-o la cuptor. Pâinea poate fi congelată timp de două până la trei luni.

  1. Păstrați-vă pâinea într-o cutie de pâine

O cutie de pâine bună va crea un mediu care echilibrează umiditatea (pentru un interior moale) și circulația aerului (pentru a menține o crusta). O cutie mare este mai bună pentru că va permite circulația maximă a aerului. Unii recomandă ceramica, dar există și soiuri de bambus și smalț de încercat. Cu cât puneți mai multă pâine în cutia de pâine, cu atât nivelul de umiditate este mai mare, așa că bine ar fi să nu umpleți prea mult cutia. De asemenea, evitați depozitarea pâinii într-o pungă de hârtie în interiorul cutiei de pâine. Acest lucru va prinde umezeala și va distruge doar crusta.

  1. Nu puneți pâinea la frigider!

Frigiderul, acel miraculos conservator de alimente din secolul 21 care ne menține alimentele proaspete, este de fapt ultimul loc în care trebuie pusă pâinea. Pâinea refrigerată se poate învechi de până la șase ori mai repede în acest loc.

Pâinile cu conservanți, vor dura mai mult până se învețe, în timp ce o baghetă – din cauza formei sale înguste și a lipsei de grăsime – este un caz extrem și se va învechi foarte repede.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro