Nu există dimineți perfecte fără o omletă delicioasă. Dar cum obții cea mai pufoasă omletă pe care o poți pregăti chiar la tine acasă? Cele mai multe gospodine se gândesc să pună lapte sau să adauge praf de copt pentru a avea o textură pufoasă, însă asta este total greșit.
Cum să prepari cea mai pufoasă omletă
Oricine trebuie să știe că omleta se prepară într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În caz contrar, aceasta nu se va mai coace uniform și se va arde pe părți. Totodată, mulți bucătari consideră că folosirea capacului la preparare nu ajută la obținerea unei omlete de nota 10. Ei bine, lucrurile stau cu totul altfel.
Pentru cei care vor ca omleta să iasă extrem de pufoasă, trebuie să știe că trucul este unul simplu și ieftin, încât nici nu te-ai fi gândit că poți să o prepari așa.
Drept urmare, după ce ați răsturnat omleta în tigaie, ungeți partea superioară a capacului tigăii cu puțin unt. Important: înainte de a face acest lucru, lăsați untul la temperatura camerei. să fie înmuiat.
Specialiștii susțin că omleta va avea un gust delicios și va ieși mai pufoasă, dacă tigaia este acoperită cu un capac „uleios”.
Rețetă omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Ingrediente:
- o lingură de ulei de măsline
- 2 ouă, bătute ușor
- câteva rondele de ceapă
- 4 roșii uscate, tăiate cuburi
- 25 grame brânză feta
- mix frunze de salată
- pătrunjel