Destinul a jucat cea mai frumoasă carte pentru Denise Rifai.

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate jurnaliste de la noi. Multă lume a cunoscut-o prin prisma emisiunii pe care o prezintă de ceva timp, însă, rădăcinile ei în ale jurnalismului sunt mult mai adânci. Denise a ajuns aici printr-o conjunctură pe care nu și-a propus-o, însă, se pare că a fost cea mai bună variantă pentru ea.

Denise Rifai se descrie mereu ca fiind o persoană ambițioasă care a muncit pentru dorințele ei. Vedeta a avut mare noroc și cu familia care a susținut-o și care i-a fost mereu aproape. Deși s-a născut într-o lume arabă, spre deosebire de alte femei, jurnalista a fost mereu un spirit liber.

Venită în România, Denise a avut o mulțime de opțiuni din care și-a ales cariera. Decizia i-a aparținut în totalitate, însă planurile de acasă nu s-au potrivit deloc cu cele din târg. Aceasta își dorea foarte mult să studieze limba arabă, mai ales că venea din acea lume. Pentru a se asigura că intră la specializarea dorită, aceasta a început să facă pregătire.

Ce meserie ar fi ales Denise Rifai dacă nu ajungea jurnalist. „Eram foarte bună la geografie”
Social media

Pentru Denise Rifai, toate drumurile au dus către jurnalism

Din păcate, profesoara care o pregătea la acea vreme a intrat în politică și nu s-a mai putut ocupa deloc de ea. Astfel, Rifai a ajuns la Academia de Studii Economice din Capitală, deși nu și-a propus nicio secundă asta. Acum, crede că totul s-a aliniat perfect și că jurnalismul i se potrivește mănușă.

„Eu voiam să facă arabă, nu ASE. Mă pregăteam de admitere. Eu eram la filologie, eram foarte bună pe geografie. Mi se părea că am nevoie de o meserie mai trainică. Mă vedeam un specialist în Europa pentru lumea islamică, dar nu s-a putut. Mă gândeam la o specializare pe comerț exterior.”

Denise este foarte mândră de ceea ce a reușit până în prezent. Ba mai mult, este convinsă că și părinții ei au același sentiment de mândrie, în special tatăl ei. Cei doi au o conexiune extrem de puternică. Prezentatoarea de la Kanal D s-a gândit mereu la el și tot ce a făcut a fost pentru a-l face mândru pe acesta. Iar acum, privind retrospectiv, poate spune că a reușit.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.