Andreea Esca nu a intrat din prima la facultatea dorită.

Nu există român care să nu fi auzit măcar odată de Andreea Esca. Ea este emblema PRO TV-ului. Mai pe scurt, Andreea Esca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Acum, la cei 50 de ani ai săi și cei doi copii, prezentatoarea de știri își ține viața privată departe de ochii curioșilor, dar și a camerelor de filmat. Iată însă un detaliu pe care cu siguranță nu îl știai desprea ea.

La cei 50 de ani ai săi, Andreea Esca lucrează prezintă știrile PRO TV de mai bine de 20 de ani. Chiar dacă acum nu există român care să nu fi auzit de ea, prezentatoarea de știri a avut un parcurs complex din punct de vedere profesional. Astfel, ea a dat mai multe detalii în legătură cu facultatea în care a ales să studieze.

social media

CITEȘTE ȘI: I-a scăzut salariul Andreei Esca pe timp de pandemie? Răspunsul a venit chiar din partea prezentatoarei de știri VIDEO

Andreea Esca nu a intrat din prima la facultate

Pe când era doar un copil, Andreea Esca a mers la școala sportivă „Emil Racoviță”. Apoi, aceasta studiat pe băncile liceului „Gheorghe Lazăr” din Capitală. Însă, după ce a terminat liceul, a fost pusă față în față cu alegerea de a-și continua studiile la facultate.

Astfel, Andreea Esca a încercat să intre la Academia de Studii Economic din București. Însă, din păcate, nu a reușit să intre. Văzând că nu a intrat la facultate, Andreea dorea să plece în vacanță, însă planurile sale au fost date peste cap de către tatăl său. Acesta dorea ca fiica sa să meargă la o facultate privată.

„Am dat la ASE. Economie politică știam bine. Problema este că, după ce am învățat discursurile lui Ceaușescu și ce te mai puneau să înveți, Ceaușescu a murit. Am dat după aceea, în ’90, la Finanțe-Bănci și nu am luat, așa că am plecat în vacanță, că era vară.

Tata a înnebunit de nervi, cum să plec dacă nu am intrat la facultate?! Așa că m-a chemat acasă și mi-a zis: vezi că s-a înființat prima facultate particulară în România, se cheamă Athenaeum, tu ai să te duci acolo și ai să dai la drept. Când am ajuns acolo, alături era Facultatea de Jurnalism. Și nu știu să spun de ce, la asta m-am înscris. Și nu știu să spun nici de ce am ales secția de televiziune…”, a spus Andreea Esca.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.