Călătoria cu autorulota nu este cu siguranță pentru oricine. Asta pentru că nu toți turiștii sunt dispuși să renunțe la cazările cu multe stele pentru a se gospodări singuri într-un autoturism… de mari dimensiuni, ce-i drept! Deși pentru această categorie de turiști ar fi părut imposibilă vacanța cu autorulota, dotările de lux ale acestor tipuri de autovehicule fabricate în ultimii ani, i-a convins pe mulți să facă pasul și să încerce. În mod cert, experiențele sunt diverse; dacă unii s-au îndrăgostit iremediabil de acest gen de turism, alții nu și-au mai dorit să repete excursia.

Chiar dacă dinafară ar fi categorisită drept o vacanță ieftină, în România, pentru o escapadă de câteva zile cu rulota închiriată ai de achitat un tarif piperat.

Prețurile diferă în funcție de dotări

Dacă în trecut era aproape imposibil să găsești o autorulotă de închiriat, ultimii ani au adus o dezvoltare surprinzătoare a acestui gen de turism in țara noastră. Antreprenorii au speculat momentul, astfel că și-au achiziționat costisitoarele autovehicule din străinătate pentru a le închiria la noi. Internetul abundă de agenți economici care se întrec în a promova oferte de închiriere ale acestora. Prețurile sunt pe măsura dotărilor.

Astfel, prețul pentru închirierea acestora pornește de la 100€ și poate ajunge până la 350 €, pe zi. Acestor tarife li se adaugă alimentarea autovehiculului. Dacă aveți în gând să faceți o astfel de încercare trebuie să știți că va fi necesar să puneți la dispoziție alți 500€ pentru garanție. Dacă nu veți avea incidente nedorite, acești bani vă vor fi înapoiați.În prețul închirierii intră și asigurarea și consumabilele. Pentru perioadele care cuprind sărbători, agenții economici pregătesc pachete de preț speciale.

În România puteți găsi cele mai multe locuri de campare în regiunea centrală, la Cheile Râșnoavei, la Bran, Sibiu. De asemenea și în partea de Vest a țării, în zona Moldovei, există campinguri cu recenzii bune.