Reclamă

  În ultimii ani, numeroase mame și-au îndreptat atenția către o maternitate privată. Alegerea de a naște într-un astfel de cadru vine evident cu o condiție financiară bună. Pentru a bate palma cu o unitate medicală de genul este esențial să te asiguri că dispui de fondurile necesare. În România, nașterea la privat este considerată un adevărat lux.

Ce buget trebuie să pui la bătaie?

Nașterea într-o maternitate privată vine la pachet cu numeroase avantaje. Orice mămică și-ar dori să aibă parte de  grija, atenția și amabilitatea cadrelor medicale. Într-un astfel de loc, amabilitatea este la ea acasă, astfel că, experiența devine exemplară pentru viitoarea mămică.

Totodată, mediul în care bebelușul vine pe lume este unul sigur, pregătit cu blândețe de cele mai multe ori. În cazul nașterii într-o clinică privată se pune mult accent pe primul contact al mamei cu bebelușul. Mama este lăsată să petreacă în unele cazuri chiar și o oră alături de bebeluș după ce acesta a venit pe lume.

În același timp, într-o maternitate de stat, acest lucru nu este posibil. Lipsa de timp sau frecvența nașterilor dintr-un spital de stat fac imposibilă o astfel de experiență.

De altfel, mămica are parte de tot ceea ce îi este necesar pentru a naște, într-un singur buget.

De la produse de igienă personală, până la cele de puericultură pentru bebeluș, toate vin la pachet cu prețul nașterii.

De cele mai multe ori, acestea oscilează în funcție de facilitățile dorite de viitoarea mămică. O naștere VIP, având cel mai înalt nivel într-o maternitate de stat, poate ajunge și la 4000 de euro.

Deseori prețul include și analizele necesare înainte de naștere, precum și diferite consultații viitoare pentru bebeluș.

Citește și

Statul dă gratis 2.000 de lei femeilor din România! Care sunt condițiile

Cu siguranță nașterea la privat a schimbat mult percepția mamelor din România despre naștere. Multe dintre maternitățile de stat au fost dotate de asemenea la standarde înalte. Cu toate acestea, experiența nașterii rămâne diferită.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro