Faptul că bicarbonatul de sodiu se găsește în orice magazin alimentar, la un preț mai mult decât convenabil, accesibil oricărui „buzunar”, îl face nu numai un ajutor de nădejde în mai multe domenii, ci și un remediu pentru probleme de sănătate. Binecunoscutul și atât de des întâlnitul bicarbonat de sodiu (cu formula chimică NaHCO3) este o adevărată comoară pentru gospodine și nu numai.

Piele sănătoasă, unghii mai puternice, dinți mai albi și fără carii, și acestea sunt câteva dintre beneficiile bicarbonatului de sodiu. Iată cum vă puteți folosi de acest ingredient minune.

Dacă sunteți răciți, o gargară cu apă amestecată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu vă salvează. Aceasta ameliorează durerile de gât, combate virușii și bacteriile.

Gargara cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cană cu apă nu numai că vă împrospătează respirația, dar previne și apariția aftelor bucale și, în caz că, totuși,  nu „scăpați”, ajută la vindecarea acestora.

Care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu? Iată aici câteva trucuri

Amestecat cu apă, sub formă de pastă, poate fi folosit ca scrub pentru față și corp. Rețeta este recomandată în special persoanelor cu acnee sau psoriazis.

Dacă aveți unghiile îngălbenite din cauza ojei, bicarbonatul reprezintă soluția. Acesta trebuie amestecat cu apă oxigenată, iar mai apoi țineți mâinile într-un bol în care ați pus acest lichid.

Puțin bicarbonat de sodiu în șamponul de păr vă poate scăpa de problemele pielii sau ale părului gras. Amestecat cu zeama de la o lămâie și dizolvat într-o cană cu apă caldă împrospătează părul persoanelor cu dread-uri.

Alt beneficiul al bicarbonatului de sodiu este că albește dinții și te scapă de bacteriile din cavitatea bucală.