Reclamă

Dacă în cursul zilei de ieri am vorbit despre importanţa micului dejun şi cum trebuie să arate acesta, astăzi continuăm cu masa de prânz şi terminăm, în mod evident, cu cina.

După cum ştim, fiecare masă va avea un impact asupra rezultatului final atunci când vine vorba de a pierdere în greutate, iar masa de prânz trebuie să primească aceeași atenție ca și micul dejun. Dacă prima masă din zi oferă energia pentru prima parte a zilei, prânzul va face exact același lucru, pentru orele de dinaintea cinei. Acesta va oferi suficientă energie pentru a trece prin restul zilei, dar desigur, asta depinde şi de ce tip de prânz se consumă.

Alimentele prăjite și grase nu vor aduce beneficiile dorite, prin urmare, acestea trebuie să fie sărace în grăsimi şi preparate într-un mod sănătăs. Făcând acest lucru, ne vom asigura de un prânz care să ofere aceleași avantaje nutritive ca și micul dejun.

Cu alte cuvinte, un prânz adecvat trebuie să conţină alimente precum:

1. Surse de proteine ​​animale:
• Piept de pui la grătar.
• Piept de curcan la grătar.
• Ton.
• Somon.
• Ficat de pui la grătar.
• Brânză de căsuță săracă.
• Vită slabă.

2. Surse de proteine ​​vegetale:
• Fasole verde.
• Fasole neagră.
• Mazăre.
• Linte roşie, verde sau galbenă.
• Năut.

3. Grasimi bune:
• Ulei de măsline.
• Ulei de cocos.
• Nuci.

Rețineți aşadar că dacă scopul este să se piardă în greutate, eliminarea acestor grăsimi bune nu va fi niciodată o decizie înțeleaptă. Grăsimile bune sunt esențiale pentru organism și ajută la absorbția mineralelor și a vitaminelor.

Pentru a vă completa prânzul, asigurați-vă că aveți o mulțime de legume incluse în masă.

Cină
Deoarece s-a asigurat un mic dejun corespunzător, un prânz adecvat și gustări sănătoase, corpul a obținut toată energia necesară pentru a funcționa corect pe tot parcursul zilei. Prin urmare, cina va fi cea mai mică masă și va consta în alimente ușor digerabile, scăzute în calorii, zahăr și grăsimi precum salate, legume, pește cu conținut scăzut de grăsimi sau carne slabă.

Trebuie reţinut faptul că toate caloriile din alimentele grase pe care majoritatea oamenilor le consumă la cină, precum burgerii, pastele sau cartofii prăjiți, nu pot fi arse de organism în timpul nopții, astfel că, din cauza lipsei de activitate pe timp de noapte, acestea vor fi păstrate ca rezerve de energie sub formă de depozite de grăsimi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro