Reclamă

Icoanele au împodobit atât pereții bisericii și templelor, cât și casele creștinilor. Pentru ca icoanele să te ajute și să ocrotească atât casa, cât și familia, ele trebuie așezate într-un anumit fel. Află cum trebuie să le poziționezi pe pereții casei tale.  

Pentru cei mai mulți dintre credincioșii ortodocși, casa și biserica sunt locuri sfinte și este nevoie de protecția lui Dumnezeu. Icoanele sunt un simbol important în religie, care ocupă un loc onorabil în casă sau în lăcașul sfânt. Chipurile sfinților sunt dintotdeauna puse la loc de cinste.

În vremurile moderne, oamenii tind să nu mai acorde la fel de multă importanță așezării icoanelor în casă și le un unde s-ar vede cel mai bine. Asta este foarte greșit pentru că icoana își poate pierde puterea dacă nu este așezată într-un loc optim pentru ea. Din această cauză, ele trebuie așezate în mod corespunzător.

Dexologia

Pe ce perete se va așeza icoana

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe au anunțat că pentru o casă protejată, este nevoie de o icoană în fiecare încăpere. De cele mai multe ori, credincioșii nu rezonează cu cele spuse și aleg o singură icoană pe care să o țină într-o singură cameră.

Amplasarea lor se va face pe peretele de la răsărit. Totodată, pe acesta nu se va mai așezat alt tablou sau piesă de mobilă fiindcă ne poate distrage atenția în momentul rugăciunii. Pe lângă acest lucru, dacă icoana este așezată pe mobilier, nu se vor așeza alte obiecte care nu au legătură cu aceasta.

Biserica a făcut recomandări cu privire la icoanele pe care să le ținem în casă. Acestea ne vor ocroti casa și familia. Nu ar trebui să lipsească o icoană cu Iisus Hristos și una cu Fecioara Maria cu pruncul în brațe. Cultul creștin are în centru Sfânta Treime formată din Tatăl Dumnezeu, fiul și Duhul Sfânt. În momentul rugăciunii, trebuie să aducem recunoștință și mulțumire Sfintei Treimi.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro