Ministrul Muncii a făcut câteva precizări cu privire la creșterea alocațiilor, dar și a altor categorii de venituri.

Ministrul Muncii susține că, în prezent, se discută mărirea alocațiilor, dar și a pensiilor. Dacă în trecut, copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 18 ani primeau, lunar, 243 de lei, suma ar putea crește cu câteva procente. Același lucru se poate spune și despre pensii, care ar urma să fie mărite cu cel puțin 10%. 

Alocații mai mari de la 1 ianuarie

Potrivit informațiilor oferite de Marius Budăi, alocațiile pentru copii urmează să crească cu cel puțin 60 de lei. În prezent, este 243 de lei, iar de la 1 ianuarie 2023, va ajunge la 300 de lei. Măsura vizează copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

( CITEȘTE ȘI: Pare greu de crezut! Salarii uriașe la noi în țară: Cine câștigă peste 10.000 de lei pe lună )

Când vor fi mărite alocațiile. Câți bani vor primi copiii. Anunțul făcut de Marius Budăi
Pexels

O creștere se va înregistra, spune Ministrul Muncii, și la alocația pentru copiii cu handicap, care acum este de 600 de lei. Există informații conform cărora alocația va fi mărită cu 50 sau 100 de lei.

Se anunță măriri și în cazul pensiilor. Doar că, moment nu a fost luată o hotărâre cu privire la suma cu care va crește pensia. Marius Budăi a precizat că se intenționează creșterea pensiei cu cel puțin 10 %, scenariu în care mărirea ar trebuie să aibă loc din 1 ianuarie.

„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească.

S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi, Ministrul Muncii, pentru Antena 3.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.