Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut considerabil, deci se pot lua în calcul mai multe măsuri de relaxare. Astfel, mall-urile s-ar putea redeschide foarte curând, încă cu anumite condiţii.

Virgil Popescu a spus când se redeschid mall-urile din ţară. Veste mare pentru români, în plină pandemie de coronavirus. Iubitorii de cumpărături se pot întoarce la mall, după aproape două luni în care magazinele au fost închise.

Când se redeschid mall-urile din ţară

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că va avea o discuție cu reprezentanții mall-urilor. Acesta își dorește ca viața să revină la normal în cel mai rapid mod posibil. Cu toate acestea, va fi nevoie ca oamenii să respecte mai multe reguli de protecţie împotriva coronavirusului.

Dacă numărul cazurilor va scădea, atunci mall-urile s-ar putea redeschide. De altfel, totul ţine de modul în care se vor comporta românii. Marţi, Minsitrul a avut o întâlnire cu reprezentanţii mall-urilor. Ulterior, acesta a făcut declaraţii.

„Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu la TVR.

MInistrul Virgil Popescu a mai explicat şi că poate exista momentul în care românii vor scăpa de izolare şi de distanţarea socială. Potrivit lui, românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare,  după ce se vor întoarce de peste graniţă.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt oprimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile.

Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică”, a mai spus Virgil Popescu.

La ora actuală, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este ţinut sub control pe teritoroul ţării. Astfel, românii sunt nevoiţi să respecte în continuare regulile de protecţie împotriva coronavirusului. Cu cât numărul îmbolnăvirilor este mai mic, cu atât măsurile de relaxare vor fi mai multe.

Distribuie