Calendarul oficial BAC 2020 a fost anunţat astăzi. Elevii care vor să se înscrie la Bacalaureat în acest an, o pot face începând de acum. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei, potrivit Edu.ro.

Din cauza pandemiei de coronavirus care a dat peste cap întreaga lume, România a fost nevoită să schimbe complet calendarul oficial BAC 2020. De altfel, examenele de clasa a VIII-a şi de la postliceală au fost modificate. Pentru a nu le anula, autorităţile au stabilit mai multe măsuri de protecţie împotriva coronavirusului, astfel încât niciun elev să nu se îmbolnăvească. Anul acesta, Bacalaureatul este cu totul şi cu totul diferit faţă de alţi ani.

Înscrierea la Bacalaureat pentru anul acesta a început astăzi. Aceasta se va putea face până pe data de 10 iunie. Datele sunt stabilite pentru tot calendarul potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. Elevii trebuie doar să ia în calcul condiţiile de participare şi condiţiile de înscriere.

Cum te poţi înscrie şi de ce documente ai nevoie

Elevii aflaţi în an terminal care doresc să se înscrie la examenul Naţional de Bacalaureat din acest an trebuie să ştie cum se face înscrierea. Aceştia vor completa o cerere tip pe care ulterior o vor trimite prin poştă sau email. Elevii care au mai dat Bacalaureatul şi acum vor echivalarea unor note obţinute în anii trecuţi trebuie să completeze câmpurile speciale din cererea tip.

De altfel, elevii care au obţinut o certificare specială de recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice pot solicita recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C. Aceştia completează cererea de înscriere, recunoaştere şi echivalare cu datele dorite. Altfel, echivalarea nu se poate face.

Calendarul oficial BAC 2020

 • 3 – 10 iunie – înscrierea candidaților
 • 11 – 17 iunie – echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
 • 22 iunie – limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
 • 23 iunie – limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
 • 24 iunie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
 • 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
 • 30 iunie – afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
 • 30 iunie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
 • 1 iulie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
 • 1 – 4 iulie – rezolvarea contestațiilor
 • 5 iulie – afișarea rezultatelor finale

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va avea loc în luna august. Autorităţile vor stabili ulterior datele pentru cea de-a doua sesiune, precum şi condiţiile de participare. Mai mult ca sigur, şi atunci, se va ţine cont de măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.