Reclamă
Reclamă

Un canadian a făcut istorie după ce a primit zero voturi la un scrutin federal extrem de disputat, după ce a candidat pe fondul unor proteste față de lipsa reformelor electorale din țară.

„Când am văzut rezultatul, am spus: Ei bine, eu sunt adevăratul candidat al unității. Toată lumea este de acord să nu mă voteze”, a declarat Félix-Antoine Hamel pentru CBC News, publicație canadiană citată de The Guardian.

Hamel a fost unul dintre cei 84 de candidați la alegerile parțiale recente desfășurate la Toronto. El și-a depus candidatura după ce a fost abordat de o comisie care lucrează la promovarea reformei electorale (Longest Ballot Committee).

Reclamă

Justin Trudeau a promis în campania electorală că, în cazul în care partidul său va câștiga puterea, alegerile federale din 2015 vor fi ultimele pe vechiul sistem. Cu toate acestea, după ce guvernul său a câștigat o majoritate zdrobitoare, el a abandonat promisiunea.

Longest Ballot Committee spune că sistemul actual înclină puterea în mâinile partidelor care câștigă cu o minoritate din voturi. În semn de protest, grupul a înscris cu succes 77 de nume pe buletinul de vot de la Toronto, ridicând totalul candidaților la 84 și încetinind astfel numărarea voturilor la alegerile de luni din cauza buletinelor de vot de un metru lungime.

La finalizarea numărătorii s-a constatat că șase candidați au primit câte două voturi, însă Hamel n-a primit niciun vot.

Hamel locuiește la sute de kilometri distanță de districtul electoral, în Montreal, și pentru că nu are domiciliu în Toronto, nu a putut să se voteze.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro