Elevii au un nou calendar pentru Bacalaureat 2020. Ministerul Educaţiei a publicat oficial calendarul pentru examenul de Bacalaureat care bate la ușă. Înscrierea candidaţilor va avea loc în intervalul 3-10 iunie. Ulterior, aceștia vor susține probele după un program special.

Este de notorietate faptul că probele orale au fost eliminate de la Bac 2020. Astfel, în perioada 11-17 iunie, vor fi echivalate competențele lingvistice și digitale. Ulterior, se trece la proba scrisă.

În iunie, se trece la susținerea probelor scrise. Mai exact, după data de 22 iunie. Elevii vor susține examenele scrise la limba și literatura română, limba şi literatura maternă, precum şi probele obligatorii ale profilului şi cele la alegere.

Calendar pentru Bacalaureat 2020

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate pe 30 iunie. În aceeași zi se vor putea depune şi contestaţiile. Astfel, potrivit Pro Tv, notele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie. Distanţa între elevi în sălile de examinare va fi de doi metri.

De altfel, ei vor avea de respectat mai multe măsuri de protecție împotriva coronavirusului. De altfel, elevii care se află în izolare, suspecții sau cei confirmați cu noul coronavirus, vor susține probele diferit. La fel și cei care au anumite probleme de sănătate care nu permit sub nicio formă o posibilă expunere în fața coronavirusului. Aceștia vor susține probele de Bacalaureat 2020 potrivit unei proceduri speciale. Aceasta urmează să fie anunțată de Ministerul Educației Naționale.

Va exista distanțare socială. În sălile în care se vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională, băncile vor fi amplasate la doi metri distanță. Elevii vor purta masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online.

“Vor primi o mască de protecţie, vor merge să se dezinfecteze, se vor spăla pe mâini, vor intra în sala de clasă. La final, vor ieşi pe un traseu delimitat, la fel cum vor intra în unitatea de invațământ,” a declarat Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, pentru știrileprotv.