Astăzi este prăznuit Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei.

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în fiecare an, pe 3 octombrie, pe Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei, despre care tradiția creștină că a făcut mari eforturi pentru a duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu, prin propovăduirea Evangheliei. 

Cine a fost Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei

Despre sfântul prăznuit astăzi se spune că a făcut parte din fețele bisericești, care l-au ajutat pe Sfântul Pavel în a face cunoscută credința. Sfântul Ierotei și Sfântul Dionisie sunt cei care au rămas și au ascultat învățăturile apostolului.

În plus, tradiția creștină spune că încă din copilărie, Sfântul Ierotei și-a arătat dragostea pentru Dumnezeu. Tot de atunci, ar fi primit și înțelepciunea, dar și puterea de a face minuni.

Printre acestea, se numără convertirea multor păgâni la creștinism într-o perioadă dificilă, în care un astfel de eveniment putea atrage consecințe negative din partea împăratului. Se mai spune că Sfântul Ierotei a fost prezent, la înmormântarea Maicii Domnului.

( CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care te va scăpa de orice boală. Rostește-o și vei uita de afecțiuni

Calendar ortodox, marți, 4 octombrie. Ce sfânt este pomenit astăzi
Pixabay

Troparul Sfântului Sfințit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei
Glasul al 4-lea

Bunătate învățându-te și îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoștință, ca un sfințitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; și credința păzind, stadiul întocmai ai săvârșit, Sfințite Mucenice Ierotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Sfințit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei
Glasul 1

Apărătoare Doamnă, pentru biruința, mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

Pe tine, ierarhul Atenei, te lăudăm, ca unii care ne-am învățat prin tine cele minunate și negrăite; că te-ai arătat cuvântător de cântare de Dumnezeu primit. Roagă-te, dar, Preafericite Părinte Ierotei, să ne curățim de toate greșelile, ca să strigăm: bucură-te, părinte, de Dumnezeu înțelepțite.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.