Brian May a spus că a fost „șocat” să descopere că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Chitaristul a anunțat că a suferit un „mic” atac de cord la începutul acestei luni.

Legendarul artist le-a oferit fanilor o actualizare a stării de sănătate în timp ce a apelat la Instagram. El a mărturisit că accidentarea pe care a suferit-o a dus la un „atac de cord mic”.

„Atac cardiac pur, nu?” a început el, făcând referire la albumul trupei Queen ,,Sheer heart attack„ lansat în 1974. Ei bine, cred că întotdeauna m-am îngrijorat puțin pentru titlul albumului.”

El a continuat să detalieze cum starea sa de sănătate s-a deteriorat după o „bizară accidentare suferită în timp ce grădinărea”. Atunci și-a rupt un mușchi ceea ce i-a provocat o  „adevărată agonie”.

Brian May a vorbit despre ce a pățit într-un videoclip postat pe Instagram.

„Am crezut că sunt un tip foarte sănătos”, a spus el. Dar m-am dovedit a avea trei artere care au fost congestionate și în pericol de a bloca furnizarea de sânge către inima mea”.

Ulterior, May a fost echipat cu trei stenturi – tuburi minuscule care pot ține arterele blocate deschise – și spune că are din nou o stare de sănătate bună.

„Am ieșit cu o inimă care este foarte puternică acum,  cred că sunt într-o formă bună de ceva vreme.”

El a avut de ales operația pe cord deschis și montarea de stenturi. Muzicianul a ales-o pe cea din urmă și a spus că operația a fost remarcabil de simplă. Vedeta a adăugat că experiența sa ar trebui să fie o lecție pentru alți oameni aflați în „anii lor de toamnă”.

Vestea despre starea de sănătate a lui May a venit la scurt timp după ce Queen a lansat o nouă versiune a piesei We Are The Champions. Pentru a strânge bani pentru fondul Organizației Mondiale a Sănătății.

Single-ul a fost redenumit You Are The Champions ca tribut adus personalului medical.