Reclamă
Reclamă

Frieddie Mercury a fost o personalitate foarte controversată și cu toate acestea foarte iubită în rândul fanilor. Deși au trecut 28 de ani de la moartea solistului, detalii despre el și despre viața lui tumultoasă încă ies la suprafață în zilele noastre.

Freddie a murit pe data de 24 noiembrie 1991, având doar 40 de ani. Moartea lui a șocat o lume întreagă, în special pentru că el era o prezență atât de energică și șoca prin tot ceea ce făcea.

Peter Freestone a fost asistentul personal al vedetei și i-a fost alături în ultimii 12 ani din viață. El a dezvăluit care a fost ultima dorință a lui Mercury, cu câteva zile înainte să se stingă.

Cântărețul era un mare iubitor de artă, iar în ciuda faptului că era imobilizat la pat și avea dificultăți în a se mișca, le-a cerut celor din jurul său să îl ducă să își vadă colecția sa de artă. Freddie a fost cărat în brațe până la parterul casei sale, iar apoi a fost ajutat să se plimbe prin camerele care îi adăposteau piesele de artă. Peter a povestit că acest proces a durat destul de mult, în special pentru că artistul se oprea asupra fiecărui obiect și le relata cum a ajuns în posesia lui.

Reclamă

Freestone a povestit cât de marcat a rămas de acest eveniment. În ciuda faptului că se simțea atât de rău, Freddie iubea arta mai mult ca orice. Nu pare că s-ar fi gândit vreodată că sfârșitul său e atât de aproape. Dragostea lui pentru viață și pentru frumos era mult mai puternică.

Două zile mai târziu după acest eveniment, Freddie Mercury a făcut publică declarația că a fost testat pozitiv cu SIDA. El își dorea cu tărie să lupte contra bolii și își dorea ca viața lui personală să râmână privată. La doar 24 de ore după această declarație, a fost găsit mort. Se pare că boala pe care își dorea să o confrunte cu atâta tărie învinsese.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro